«

»

aug 18

Kongerittet

Lørdag 16.aug var det klart for nok et ritt, morsomt å sykle om dagen og heldig som får lov av kone og barn å være med på så mange ritt og aktiviteter. Reiste til Nannestad med klubbkompis Rønne, som debuterte på terrengritt idag 🙂 Sykkelen min var satt opp med stiv gaffel og Race King RS 2.2 med slanger. Målet var å gi jernet så lenge det varte, i håp om en god plassering og ikke minst god trening. På start så jeg raskt at nivået var høyere enn antatt, med mange fra Lillehammer elite, Cityride ryttere som Håkon Austad, Martin Andersen, Jon Kristian Svaland og sjefen sjøl Rune Høydahl, i tillegg til Festad, Tokerud, Tom Larsen og Lars Ove Thoresen.

Ut fra start ble det et stort felt, men altfor mange ryttere i eliteklassen. Mye knuffing og farlige nestensituasjoner. Prøvde å posisjonere meg for å unngå uhell, men ble hele tiden trøkt tilbake av mange som trengte seg fremover. Inn på grusen ble det etterhvart satt litt fart over kneiker og feltet strakk seg litt. Over ei kneik, veltet Martin Andersen foran meg, jeg klarte ikke å svinge unna pga ryttere på alle kanter og gikk over Martin og sykkelen hans. Måtte rette opp igjen styret mitt og kastet meg på igjen. Et lite magadrag så var jeg oppe og fremme med teten igjen gudskjelov.

Litt usikker på eksakt hvor i traseen, men det skilte seg etterhvert ut slik at det ble luke frem til en tetgruppe. Rødsbakken lå i front av gruppa vår ei lita stund, men så at avstanden frem var stabil på ca 50m. Jeg gikk da fram og klarte å taue oss opp igjen til teten. Fikk mye kudos for dette i etterkant, men det kostet krefter. Samtidig så gjorde dette at vi hang med lenger.
Kongerittet 2014
Etter vel 28-30km kom endel ryttere fra i tet over en bakke og luka ble nok fort på en 30-40 sekunder. Vi ble sittende en 6-8 mann å samkjøre i bra fart innover og kunne etterhvert skimte Tokerud og en til lenger fremme. Vi klarte å samarbeide slik at vi tok de igjen, og jammen klarte ikke vi da etterpå å samarbeide så vi kjørte inn igjen gjengen i tet før det var godt 4 mil. Så ved passering 45km var vi samlet 15-20 stk i front.

Siste bratte kneika fra 49-53km ble avgjørende ift hvordan resultatene ble. Etter et par tettinger av luker og mye har kjøring merket jeg at jeg var på felgen. Klarte akkurat å karre meg over toppen i gruppa på 9 mann, og hang på inn mot mål. De siste 14 km gikk fort med mye gamping. Vi klarte etterhvert å samarbeide bra, og kjøre fin rulle. Kunne ofte skimte den hvite RGSK ryggen til Tokerud foran oss. Inn mot mål ble det ladet for spurt, prøvde de lille jeg hadde i noen få meter, så var det helt stopp. Trillet inn til 17.plass og sist i gruppa. 44 sekunder bak Tokerud og 1.20 bak vinneren. Godt nøgd med resultatet, tyning av beina og mange sterke navn foran meg på resultatlista.