«

»

mai 27

MTcup#2 Brumunddal – rå fulldemper og bedre bein ;)

Den lokale terrengcupen i rundbane på Innlandet er kjempebra trening av pumpa og teknikken. Idag var det dags for kortreist hardøkt på Brumunddal, ei løype jeg trodde jeg kjente fra KM to år tilbake.

Etter klargjøring av hus, visning dagen før og noe styr med det nye huset, hadde jeg lite forhåpninger til dette, annet enn å få ei knalløkt på min nye fulldemper fra Hardrocx. Har prøvd tidligere versjoner av fulldemperen for et par år siden, men nå må jeg si Hardrocx har klart å komme frem til en veldig bra sykkel. Min er nå satt opp med Race Face Next SL krank, Sram X01 kassett, XTR bakgir og Fox fram- og bakdemper. Sykkelen kommer også med American Classic hjulsett, i tillegg til at jeg har Gutua29, karbonritthjulene fra Rojan Rundfahrt, jeg kan sette på. Har også byttet ut Fox sin originale duallock remote, da denne ikke fungerte optimalt. Kommer også til å sette på en kjedefører. Med American classic hjulene og Racing Ralph 2.25 slangeløst veier sykkelen som avbildet 10.4kg.
20160526_203453_resizedTilbake til rittet på Brumunddal så varmet jeg opp med Joakim Vika og Geir Nysveen, hvor vi syklet en runde i traseen. Dette kom til å bli hardt, og allerede på oppvarmingen hadde jeg skyhøy puls, i tillegg til at jeg fortsatt var veldig usikker på form og bein. Tenkte jeg fikk prøve å henge på Joakim så lenge som mulig, da han kjenner traseen ut og inn. Vi skulle kjøre en startrunde på ca siste halvdelen av runden og deretter to hele runder.

Ut fra start satte Geir bra fart de første 2-300 metrene, før unggutten og multitalenteten Jonas Vika klinte til oppover. Gadd ikke prøve å følge engang, dette ble for drøyt. Fortsatte i jevnt tempo oppover grusen og slapp Joakim, en unggutt og Baksjøberget foran meg inn på stien. Unggutten ble passert i første kneik, og ikke lenge etterpå forserte jeg Baksjøberget på en bredere skogsvei. Fikk raskt god luke bakover, før jeg kort tid etter mistet kjede da jeg var litt rask med giring,. Kjedefører jeg fikk for to dager siden hadde jeg dessverre ikke hatt tid til å montere. Hoppet av og fikk på kjedet, og tro på videre. Så da at Geir nesten hadde kommet opp til meg, men fortsatte i eget tempo.

Inn mot runding etter første halve runde var jeg nesten innpå bakhjulet til Joakim igjen, med Jonas rett foran, og inn på helrunden hadde jeg kontakt, og så ingen bak meg. Fulgte gutta i første halvdel av runden, men måtte gi noen meter på de glattere partiene i andre halvdel. Syklet da videre i god tro, men oppdaget plutselig at jeg stod alene inne i skogen, med ryttere jeg kunne se i dalen nedenfor meg. Jeg hadde tydeligvis syklet feil i et stikryss. Fortsatte rolig inn til mål og meldte fra at jeg hadde syklet feil. Syklet deretter rolig videre i traseen alene, før jeg hørte Joakim kom på sin siste runde og passerte meg.  Tok da nesten en hel runde, et stykke etter Joakim, som trening og rundet av inn mot mål etterpå. Møtte endel yngre ryttere som også hadde syklet feil inni skogen og var litt oppgitte. Fikk gitt de noenoppmuntrende ord om å fullføre til mål.

Fulldemperen var helt rå å sykle på på de humpete og tekniske stiene inni granskogen i Brumunddal.Kvikk, stiv og rask, med utrolig god geometri og komfort. Burde nok tatt meg tid til å sette på kjedeføreren og et mindre fremdrev. Gleder meg til å teste denne mer og ikke minst bruke den i ritt.

Neste på planen er Randsfjorden rundt i morgen lørdag 28.mai med RGSK sitt klubblag.