«

»

jul 30

Sjusjørittet – grusbanking

Forrige lørdag var det dags for Sjusjørittet. Fint vær og kort reisetid. Kjerring og unger var med for å se på, og de to eldste skulle sykle barneritt. Bildet er starten av barnerittet. Eskil med rød/svart hjelm fremst 🙂

Tørre harde grusveier til motsetning fra i fjor hvor det regnet hele tiden. Sykkelen var tunet med nytt brukt hjulsett, Tune Prince Princess nav og Notubes Race ring, med oppgitt vekt på 1280g 🙂 I tillegg var sykkelen satt opp med stiv gaffel og Bontrager 29-0 slangeløst. Dette gjorde at sykkelens totalvekt ble 8,1 kg.

Med over 300 startende, var det greit å være seedet i pulje 1, slik at man kunne stille seg i front i starten.

Det gikk jevnt ut fra start og fra Storåsen og en mil innover var det mye kniving og plasseringer, da mange visste at det snart kom et lite stiparti. Litt kork og knot inn i stipartiet, men kom noenlunde godt fra det. Etter dette korte stipartiet fulgte en rask nedoverkjøring på nervøs rullegrus, og de tørre forholdene gjorde at man nesten ikke så veien for støvskyen. Ut fra rullegrusen var det blitt luke til teten, men denne tettet jeg raskt.

Visste at det begynte en lang stigning etter 15 km, og prøvde å ligge et godt stykke fram i feltet. Etter et par km økte farten og stigningen, og feltet sprakk opp. Prøvde å henge med lenge, men måtte slippe når KLUBBkamerat Pål Arne syklet forbi meg og spurte om det gikk bra 🙂 Måtte dessverre se disse ligge et lite stykke foran oss lenge.

Ble liggende i en gruppe på ca 10 stk før neste og siste stiparti. Kjørte med noe rotete rulle. Litt kork ved inngangen til stipartiet gjorde at noen fikk luke og dessverre kom ifra. Urutinert å ikke prøve å komme forbi kanskje…

Derfra og inn lå vi seks stykker og kjørte rulle til vi var over Storåsen. Visste fra ifjor og under oppvarmingen at det var lurt å være først inn på oppløpet. Tro på på siste del av asfalten og kom først inn under undergangen, og tro på det jeg klarte. De andre klarte ikke å følge. Moro å ta spurten.

Tiden ble 1.44.22, 3.18 bak Vidar Mehl som vant. 6.plass i M30-39 og 20 totalt.

Grenserittet neste 🙂