«

»

aug 27

Årets store sykkelritt gjennomført – Birken 2011

Birken 2011 startet med fin oppladning på Plaza Hagen på Skramstadsætra, med overnatting og god mat. Takker og bukker 🙂

Vekkeklokka stod på 05.15, frokost og pakking i bil før avreise ned til Rena. Startet i pulje 4 kl 07.15, og hadde et mål og håp om en tid under 3.15 dersom man unngikk dårlig vær og uhell.

Det hadde regnet endel kvelden og natta før, så veiene var ganske tunge, men det vi unngikk regn i starten. Det var bra fart ut fra start, og jeg syntes jeg strevde tidlig med å holde følge. Lå på 195-200 (90-93% av maks) i puls oppover mot Skramstad. Pulskurven sier sitt: Garmin-logg Det var bra motivasjon å sykle sammen med flere fra Raufoss & Gjøvik SK, bl.a. Øystein Myrland og Anders Hagehaugen. Ned mot Djuposet var det gjort endel utbedringer av løypa, som gjorde at det var mye løs grus og viktig å holde seg i sporet.  Giret ned på «pingleklinga», men da merket jeg kjedetrøbbel og giret tilbake til storklinga igjen. Dermed ble hele Birken gjennomført på storklinga..

Hang med i ei stor gruppe fra pulje 4 til etter terrengpartiet, men begynte å merke kjøret. Lå på halen og det ble ofte luker som jeg måtte streve med å tette. Ved Bjønnåsen tok jeg igjen Olve Skjetne fra klubben, og vi måtte begge slippe gruppa. Myrland så sterk ut, og Hagehaugen var fortsatt med. Olve og jeg hadde tunge bein, og skulle «cruise» inn, men etterhvert kom det en ny gruppe med folk fra pulje 4 som jeg hang meg på. Beit tenna sammen opp Rosinbakken for å henge med over, og jammen kviknet ikke beina til innover mot Storåsen. Gruppa holdt stor fart og tok igjen mange ryttere ned mot Håkonshallen, deriblant Hagehaugen.

Et vellykket Birkebeinerritt 2011 ble gjennomført på 03:11:53, 25 minutter bedre enn ifjor, uten tekniske eller fysiske uhell. Dette holdt til 50.plass av ca 1150 fullførende i M30-34.