«

»

sep 17

Birkebeinerløpet 2011

Birkebeinerløpet 2011 skulle iår, pga mye regn i sommer visstnok, gå i ny trasè. Må si at den var fin, med mye teknisk terreng. Eneste minus var at den var et par km lenger enn den gamle, og målte 23,5km på GPSen.

Det var spådd kaldt på Sjusjøen, med klarvær og sol. Møtte opp i lang tights, men hadde gudskjelov med meg en kort tights i tilfelle. Rune Skar og jeg satte oss ned i en solvegg og nøt været før vi startet oppvarmingen. Beina føltes tunge…

Starten hadde, som jeg var kjent med, et par tunge km i starten. Åpnet hardt men kontrollert, og pulsen viste 89-91%. Alpinbakken ble forsert uten uhell, og ved passering Spiten lå jeg over tre minutter foran merkekravet. Etter ca en mil var det noen brattere nedoverbakker, og jeg fikk skikkelig hold og smerter under «fotballene». Var så kraftig hold at jeg måtte ta et steiner og gå et stykke. Ble litt vekslende gåing og løping i ca fem km før dette slapp skikkelig. Truddde merket glapp nå, og følte det gikk veldig sakte. Ventet spent på å se hva merketidene var ved 18 km, og ble veldig skuffet over arrangøren da det viste seg at det ikke var noen flere mellomtider. Så ofte på klokken, følte det gikk sakte og trudde merket for alvor glapp da jeg så tiden kunne nærme seg 1.50. Forsøkte å få opp dampen, og passerte faktisk endel folk på vei ned mot mål. selv om det verket underføttene, i låra og i hofteleddene.

Veldig lettet og overrasket da jeg kom imål på tiden 1.45.29, og hadde en margin til merket med nesten ni minutter 🙂

Se puls og gps data over løpet mitt her: Birkebeinerløpet 2011