«

»

jul 13

Bukkerittet

Hadde syklet gjennom terrengpartiene onsdag tidligere i uken med klubbkompis Hans Ivar Festad, og følte meg klar for Bukken. Det kunne se ut som om det faktisk skulle bli greit vær og tørre fine forhold for en gangs skyld. Hadde satt opp sykkelen med 36T, Rocket Ron Snakeskin bak og vanlig foran.
De første 8km på grus er alltid harde og det strekker seg bra. Hadde et håp om å holde følge med klubbkompis Hans Ivar innover stiene, selv om han er god teknisk og kjørte fulldemper.
Bukken 2014Dette gikk greit til vi tok vending på toppen etter gåbakken. Så skulle vi kjøre langs ei snøfonn, hvor jeg på klønete vis klarte å skli å slå setet ut av stilling. Syklet videre med balla i klem, da jeg ikke ville stoppe. Så Hans Ivar glid sakte ifra på sin komfortable fulldemper. Syklet videre alene, men hadde ikke samme flyten etter uhellet.Mot Fagerhøi nærmet jeg meg et par ryttere foran, og passerte Espen Helgesen som hadde punktert. I 90 gradersvingen opp skråningen på Fagerhøi klarte jeg på klønete vis å hekte styret i gjerdestolpen og velte. Da hadde jeg slått styret ut av stilling. Løp opp og fikk på plass styret. Da jeg skulle hoppe på sykkelen var kjedet bak kasseten, og brukte litt tid på å få det på igjen. Hoppet på sykkelen samtidig som Espen Helgesen ropte at jeg måtte henge meg på.
Slengte meg etter Espen innover nydelige flytstier, det gikk fort, men greit pulsmessig. Dessverre gikk det fortere enn jeg hadde syklet kontrollert alene, og da gikk det vel ca 5 min, så hørte jeg det sprutet guffe ut av bakdekket. Ikke ett, men to hull. Prøvde først med guffe, men dette holdt bare et par minutter til. Da var det bare å slenge inn en slange.Slengte meg etter de raskeste i masterklassene, og det gikk også bra unna.  Tok vel kanskje tre minutter til å var punktering nr to i boks, ned mot Vendalen. Da var det jeg hadde av ekstrautstyr brukt opp, og tuslet ned til servicestasjonen, fant et varmeteppe og ventet på servicebilen…

Bra resultater og kjørt av klubbkamerater Tokerud og Festad, som begge kom under tre timer.

Jeg har lyst på en skikkelig RITTfulldemper 🙂