«

»

aug 04

Ferietrening, ritt og aktiviteter

Ferien var bra fyllt opp av planer og aktiviteter. Etter at unga kom hjem fra besøk hos bestemor i Trondheim, reiste vi på hytta i Tisleidalen (Furuseth). Her ble det mye aktiviteter med fisking, turer, bading og sykling.


Hadde lagt opp til ei bra mengdetreningsuke og hadde tatt med landeveissykkel for å prøve meg på 6.etappe av Tour de Hallingdal. Da ble det en fin hardøkt med fellesstart og sykling i eget tempo opp til Solseter, 9 km med 6,2 % stigning i snitt. Link til info: http://www.tourdehallingdal.no/www/etappene/etappe-6/ Det var varmt så det ble bading med unga først på dagen.

Syklet i eget tempo på terskel oppover, og må si meg fornøyd med hardøkta. Morsomt og uvant økt.

Uken etter ble det litt lettere trening og kortere økter. Onsdag ble jeg invitert med på intervalløkt med Eivind Fosheim nede i Røn. Knallfine 4 minuttersdrag med tilhørende omvisning i bygda. Dette var siste hardøkt før Valdresrittet.

Valdresrittet
Lørdag reiste vi alle til Sekskanten og Vaset for å delta i Valdresrittet. Unga syklet barnerittet mens jeg var ute og tråkket innover fjellheimen.
Valdresritte4_2014_barn
Valdresrittet er som alltid tungt innover grusveiene, og man prøver å bite seg fast så lenge man klarer. Etter litt frem og tilbake var jeg oppe på halen av tetgruppa rett før vi svingte inn i første terrengparti. Innover terrengpartiet fant jeg aldri flyten, og småknotet i tillegg til at beina var småsure etter grusbankinga. Kom ut av terrengpartiet, så vi etterhvert var 4-5 mann som kunne samarbeide langs Syndin. Nermoen fra Etnedal var sterk og dro mye.  Formen var nok ikke på topp denne dagen, beina slitne og varmt i været. Hadde mer enn nok med å være med, men prøvde å bidra når det var min tur. Vi var stort sett samlet helt inn til mål. Ingen tekniske uhell, fint vær og knallfin natur. Fjellvannene lå som speil i fjellheimen.


Det holdt til en 14.plass i eliteklassa og sluttid på 1.45.22.

Skagerrakrittet
Onsdag etter Valdresrittet reiste vi med Vidar Mehl og familie til Arendal. Planen var bading, dyreparken og Skagerrakrittet. Det ble et VELDIG varmt opphold i Arendal, i kjempefint hus og kort vei til stranda.


Hånda til Vidar var ikke 100%, og med de tekniske stiene utenfor Arendal, stod han av Skagerrakrittet.  Et ritt med mye fin teknisk sti bestående av to runder på 32 km.Oppladning til rittet med bading og to dager i Dyreparken, var ikke akkurat optimalt. Med godt over 30 grader og kabelsatan-bein skjønte jeg at dette ble tungt. Prøvde å tenke positivt og ta det som ei god treningsøkt, da jeg sjelden fungerer noe særlig i varmen.
Skagerrakrittet 2014_1Skagerrakrittet 2014_4
Det gikk fort innover grusen i starten, men vi var raskt inn på tekniske og morsomme stier. Lå sammen med tre andre og syklet i rett tempo følte jeg. Akkurat i det vi tok igjen Thomas Morgan Knutsen, klarte jeg på klønete vis å tryne ved å skli på kongler i en sving. Prøvde iherdig å sykle meg opp igjen i gruppa, men da møtte jeg straks veggen. Lufta stod stille, sola steikte og jeg så blinking. Da var det bare å drikke godt og samle seg inn til runding. Der stod gudskjelov Vidar med en ny drikkeflaske, jeg var helt ferdig.


Fikk klar beskjed fra Vidar om å trø på, de var ikke langt foran. Opp de samme grusbakkene i starten, følte jeg det stod helt stille. Her er det bare å bryte tenkte jeg, men akkurat i det jeg skulle til å snu hørte jeg Vidar rope. Vidar kom opp på sida, spylte meg i hode og nakken med vann og ga meg en peptalk. Hadde ikke det skjedd hadde det nok blitt DNF. Kjørte på videre innover de fine stiene og fikk grei flyt, noe mer enn sone 3 puls var det bare å drømme om, da stod beina rett ut. Ble etterhvert tatt igjen av en som kom bakfra på fulldemper, så vi fikk holdt bra fart sammen.
Skagerrakrittet 2014_2
I mål til delt 9.plass i et ritt hvor det viste seg at kun 32 av 60 fullførte. De fleste hadde gitt seg etter en runde pga varmen. Tapte jevnt til teten, med 8 min pr runde til Greg Saw, og fikk ei knalløkt. Et ritt som anbefales!