«

»

jul 31

Northugtaktikk uten piff


På vei til Sjusjørittet, overskyet, halvgrått og temperaturen viste 8 grader i JULI. Dro oppover hele gjengen, gutta klare for barneritt mens vi voksna var ute og skulle kjempe mellom fåreskallene på grusveiene. Nå er ikke akkurat disse ulldåtta mine beste venner, men jaggu er det mange av de og da også deres mørke kaker i veiene innover fra Sjusjøen og Ringsakerfjellet.

Med løse armer og trøye med vindstopper gikk starten over Elgåsen i ganske lungt tempo, selv om beina mine ikke følte det slik. Håpet at dette bare var «pausebein» og at det skulle kvikne til underveis. Holdt meg langt fram i feltet uten å ta for mye vind og føringer. Liker ikke å snylte, men med de siste to rittene i bakhodet måtte jeg prøve å være sleip. Opp bakken ved Reina var det bom stopp i beina når det ble satt fart. Var jo ikke med i det hele tatt og datt igjennom feltet som en potitsekk. Null futt.  Klarte akkurat å karre meg med over toppen og etter kort tid kvikner beina til igjen. På dieselfart under terskel fungerer alt suverent.
Inn i første «terrengparti» med skiløype eller traktorveistatus klarer jeg akkurat å karre meg med på halen over. En liten dytt av Jonas Amundsen i grevens tid faktisk. Jonas hadde hatt uhell med kjempet seg mesterlig opp i front. Herfra til Rosinbakken var det greit å sitte i gruppa, men med en gang det ble satt fart var det bom stopp igjen. Beina vil ikke selv om kropp og puls føles veldig fine. Klarer akkurat å kjempe meg med i gruppe med Beiten og Jørgen gjennom siste stien, og kjører etterhvert en gruppe på grusen. Teten er ikke langt foran oss, men vi klarer ikke å samarbeide så vi tar de igjen, selv om vi var veldig nære.

Klarer akkurat å kjempe meg med over kneikene før Storåsen. Gir gass siste del av asfalten i håp om å komme gjennom tunnelen og inn på stadion i god posisjon. Risikerer ikke velt og skader på den løse grusen og er vel gjennom tunnelen som nr 3 i gruppa. Reiser meg for å spurte. Det holdt sikkert i maks 10 meter. Beina stoppet helt. Visper inn til mål til 20.plass totalt, ca halvannet minutt bak Jonas Amundsen som vant. Kjempemoro at du vant, Jonas! Mer jovial fyr å sykle med på ritt skal man lete lenge etter.
På vei til hytta til Jørgen for å dusje, sier Hege at jeg vant klassen M35-39. Med så mye snylting og slik beina var skal man vel ikke klage, men ting er ikke på stell.Med snittpuls godt nede i sone 2 og såvidt det er sone 4 puls, viser det at det langt unna normalen. Treningsintensitet og mengde etter infeksjonen har vært lavere enn normalt, så hadde håpet at det gjorde susen. Er påmeldt Grenserittet til helga, så får anstrenge meg ekstra for å ligge med beina høyt og ta en enda roligere uke i håp om at det kommer seg. Lettere sagt enn gjort 🙂