«

»

mai 14

Ny fridag, nytt ritt – Terningenrittet

Da var det Kristi Himmelfart, fridag, og klart for Terningenrittet på fine furunålsstier og litt myrknot på Elverum og Terningmoen. Ritt på en torsdag er ikke hverdags, og følte ikke at mage, nerver og kropp var i rittmodus før på morgenen.Rittstart kl 13 er også uvant, og noe helt tragisk var at man måtte hente startnr TO timer før rittstart. Da blir tiden frem til start lang for rytter, heiagjeng og familie. Moro med ivrig kone og barn som vil være med å se på og heie.

Rittet er 34km, med for det meste flytstier og kjerreveier innover furumoene, og er kjent for sin kaotiske start hvor det bærer rett inn på trange stier etter start. Det positive med rittet i år er at eliten fikk starte to minutter før resten av turklassene. Dette gjorde at det kun var i underkant av 50 rytttere å kjempe seg inn på stiene med.
11261954_10152824071582536_723744443_oKom bra ut fra start til meg å være, og etter startrunden inne på Terningmoen følte jeg jeg lå godt an etter undergangen. Tror jeg var ca nr 10 der. Karlsen smatt etterhvert forbi på sin Epic, og jeg la meg på hjul og syntes det var en passe fart. Det var helt til dieseldyret Lien kom forbi og dro med seg Karlsen og meg. Merket med en gang at farten var et knep opp og litt for høyt for meg. Beit meg allikevel fast ei stund i håp om at jeg kunne klare det, med Nyland på slep. Merket at pulsen hele tiden var høy, men kjempet videre.
11256139_824055741017093_641240734_nEtterhvert kom Rødsbakken, Iuell og et par til opp, og vi kjørte en 5-6 mann innover. Det gikk mer enn fort nok for meg. Iuell ble dessverre borte med kjedebrudd etter ei lita stund, og jeg var fortsatt fornøyd med å være med denne gjengen. Passerte mellomtid som nr 13.

Merket etterhvert at jeg sleit med at det ble små luker, spesielt etter en stopp etter noe knoting. Fredheim kom opp bakfra og kom med noen tilrop som ga noen ekstra krefter og motivasjon. Innover mot Terningmoen igjen kom vi til mer tekniske partier ved høyspenten og noen myrdrag. Her ble det litt over og ut for min del. Merket at de hele tiden fikk luker, og etterhvert var strikken tøyd for langt og jeg måtte slippe.Prøvde å kjøre det jeg hadde inn igjen, men det føltes som om det stod stille. Spesielt på strekkene med motvind.

Kom i mål på 1.21.01 og 6.53 bak vinner Repshus, som vant for tredje året på rad.  Dette holdt til pers på nesten fire minutter, tre minutter nærmere vinneren enn ifjor og 17.plass i Menn elite. Ser jeg tapte ett minutt inn til de jeg syklet med, og at det «bare» var litt over to minutter til 8.plassen. Tross en tung avslutning langt ned i kjelleren synes jeg det er mange lyspunkter. I tillegg klarte jeg å ta ut maks idag, noe snittpuls på 190/88% og 1t5m sone 4 er bevis på 🙂