«

»

apr 23

På Mallorca med deler av Atea-toget

Mallorcatur med Beiten og deler av Atea, ja hva skal man si… Tar en liten kort oppsummering dag for dag og litt bilder..
Ble spurt av Beitmyren i høst om å være med nedover til Mallorca å sykle landevei med han og andre fra årets og tidligere Atea-lag. Disse gutta er kjent for sin kjørestyrke og «dieseltoget» skuffet ikke. I tillegg til disse jeg ikke kjente fra før, skulle også Geir Nysveen fra Brumunddal, som jeg har syklet med på endel ritt tidligere, være med å dele rom med meg fem netter der nede.


Vel fremme i Palma og Sunprime Palma Beach, ble det avtalt tur for neste dag. Ruskete i halsen og fortsatt litt forkjølet tok jeg allikevel sjansen. Ikke helt så myk start som vi hadde forventet. Rune Morten, aka «Slaktern», hadde da vært der i tre dager og allerede rukket en runde rundt øya, og ville ha litt bakker neste dag. Turen ble Palma-Bunyola-Soller-Puig Major-Sa Colobra-Selva-Bunyola-Palma, selvfølgelig måtte Bunyola med når Rune Morten var med 🙂 Totalt ble det 162km, 3300hm og 6t30m sykkeltid. I bakkene ble det som ventet mye høyere soner på meg med min dårligere dagsform.
Da to var det allerede øya rundt «mot klokka» på planene, da Slaktern, skulle ha MYE mengde her nede. Geir og jeg bestemte oss for å være med og hoppe av når vi etterhvert kom til fjellene. Fromen var bedre idag, og håpet på at jeg nå klarte å «sykle det av meg». Vel ute fra Palma kjørte vi rulle, var vel 9-10 mann til å begynne med, så det gikk bra unna. Totalt tror jeg det ble over fem timer rullekjøring, med god hastighet og puls i høy sone 1 – lav sone 2. Geir og jeg hoppet av toget i krysset Escorsa-Inca og tok turen om Inca og straka vegen til Palma. Totalt ble det da 234km, 2150hm, 7t30m sykkeltid, bedre form og lavere puls 🙂
Dag tre, og siste dag med endel av de som hadde vært på Mallorca noen dager allerede, var planene en tur ut til Cap Formentor, eller Fyret, helt nordøst på øya. Roligere sykling idag, fin ny asfalt ut til Fyret som innbydde til fart og moro tilbake til Pollenca. Oppsummert ble det 202km, 2200hm og 7t10m sykling.

Beina var nå bra slitne og stinne etter disse tre første dagene, så en rolig dag fire var på sin plass. Dette var siste sykkeldag for Geir, som skulle reise dagen etter, og han ønsket en tur til Valldemossa. Sammen med Karstein Ahlin tok vi en rolig tur dit med tilhørende kake og kaffestopp. Steike bra og STOR sjokoladekaka 🙂 Turen telte KUN 67km, 600hm og 2t30m sykling.

Solid sjokoladekake

Solid sjokoladekake

Dag fem var det duket for fart, med 4x15min lagtempo på planen. Vi skulle kjøre på flatene på østsiden av øya, og fart ble det. Vi hadde bra fart og var overrasket over hvor mye jeg klarte å henge med selv om det etterhvert ble tungt og noen føringer måtte droppes. Snittfart på de fire dragene ble 41,45,47 og 40 km/t med mye høy sone 3-lav sone 4 puls. Lengde 95km, 470hm og 2t55m sykkeltid.


Sjette dagen var ny langtur på planen, og nå hadde også diesellokomotivet Geir Lien ankommet. Turen ble Palma-Calvia-Galilea-Valledemossa-Bunyola-Alaro-Sencelles-Llucmajor-Palma og ble på 150km,2125hm og 5t40m.
Dag syv og Lien vil ha mere fjell i tillegg til at det skulle kjøres noen drag i utvalgte bakker og fjell. Ruta ble Palma-Andratx-Estellencs-Valldemossa-Soller-Puig Major-Soller-Bunyola-Santa Maria-Palma. Planen var drag opp Puig’en og opp Col de Soller, men jaggu gikk det bra jevnt i bakkene før vi kom så langt. Når da i tillegg en gjeng briter tok oss igjen, og det er jo ikke lov å bli kjørt forbi, så ble det satt bra fart med Lien i spissen. Beina var da bra kjørt etter 100km med endel bakker og fart. Opp Puig Major var beina ikke gode og jeg bestemte meg for å kjøre to kontrollerte drag på 15 min, med aktiv og lang pause. Rakk akkurat å komme opp til tunnelen for å joine de andre på nedfarten til Soller igjen. Klemte innpå en gel, og håpet beina var klare for siste draget opp Col de Soller. Jammen hadde ikke beina kviknet litt til, om det var huggu, gelen eller rett og slett bedre bein, er ikke lett å si. Oppover Col de Soller ble beina bedre og pulsen høyere og kom opp til toppen på rett i underkant av 24 minutter og ser at det er en grei tid ifølge strava. Tallenes tale var klaremed 174km, 3350hm, sykkeltid på 6t35m, over to timer sone 2, 55 min sone 3 og 11 min sone 4. Helt klart min hardeste økt noensinne.

Godt med smoothie etter hard økt

Godt med smoothie etter hard økt

Siste dagen var det en roligere tur på flatene med tilhørende lunsjpause i Petra sammen alle som var med nedover. Utrolig fin dag hvor GPSen viste hele 27 grader på det varmeste. Bestemte meg for å joine Roy Magne, Ellen og Erik etter Petra, slik at jeg ikke var helt utslitt før hjemreise dagen etter. Fin tur Palma-Llucmajor-Campos-Manacor-Petra-Sencelles-Algaida-Llucmajor-Palma på 137km, 1000hm og 4t40m.
2015-04-15 12.23.33
2015-04-15 12.31.53
Utrolig fin samling på Mallorca med en strålende gjeng. Forkjølelsen ble ridd av, bokstavelig talt, og forhåpentligvis gir disse øktene noe utover våren og sommeren.
Kort oppsummert nesten 44t sykling, 1220 km, mætti høydemeter og puls. Satser på gjentakelse neste år 🙂