«

»

aug 05

«Tivoli og lekeland» :)

I år skulle vi ta litt ferie i Sverige og sjekke ut Leksand Sommarland, og fant en fin liten campingplass i Bjursås ikke langt fra Falun. Vann med fiske- og bademuligheter og kort reisetid til sommarland og en stor skatepark i Ludvika hvor Eskil kunne teste sparkesykkelen.


Hetebølgen var i Skandinavia denne langhelga, så det ble bra varmt, men godt man har unger som er glade i å bade. I Ludvika skulle det også arrangeres ritt denne søndagen, så da skulle jeg få anledning til å bli kokt i de svenske skoger.

Fant meg noen segmenter på strava og fikk laget meg noe som kunne ligne på en fin stitur dagen etter ankomst. Lite visste jeg da at bikingdalarna.com hadde et enormt nettverk av stier og stikart for sykling. Enorme muligheter og fine stier, med selskap av både elg, rådyr og lappugle på turen.

Finnmarksturen
Det tradisjonsrike maratonrittet skullle i år også være svensk mesterskap, og jeg meldte meg på i eliteklassen. Rittet var i anledningen også utvidet med ca 13km og det meste sti, så det skulle bli hardt. Sjekket traseen og skulle få Hege og unga til å stå med ei flaske halvveis når vi passerte.
Prøvde å kjøle meg ned med vann over hodet og skygge helt fram til start, hadde fått lagt fram sykkelen i pulje 1, og ingen ville stille seg opp til start i sola før de måtte. Hadde forhørt meg litt, og tok sjansen på Fast Trak foran og Renegade bak på fulldemperen under disse tørre forholdene.

Ut fra start gikk det overraskende greit opp første bakken, før det etterhvert gikk over i skiløype og farten økte betraktelig på vekslende underlagt. Hang med teten første 12-13 km før strikken begynte å strekkes.


Fikk ei god gruppe to å sykle med, og vi var vel ca 10 ryttere. Prøvde å ta drikke, samt vann over hodet og nakken ved alle drikkestasjoner. Merket at dette kom til å bli tungt. Fikk ny flaske av Hege, idet vi passerte de i enorm fart på et flatt strekke halvveis. Her var vi ca 2 min bak teten.


Etter hvert begynte det å bli tungt å holde følge, da det var gutter med bra trøkk og motor. Merket at jeg ikke hadde drukket nok, burde minst hatt det dobbelte, og måtte slippe meg nedover. Litt skuffet, da jeg følte jeg burde vært med disse. Holdt allikevel jevnt driv inn til mål, og var ca 13 min bak Wengelin som ble svensk mester, til en 25.plass.

To flasker var definitivt tre for lite på litt over tre timer rittid. Wengelin hadde visstnok drukket det meste av sine 10 små flasker, over 4 liter.

Grenserittet
Reiste nedover dagen i forveien med Martin, og skulle overnatte hos Jørgen. Kjekt å skravle, kjøre ny Porsche og spise pizza hos trivelige kompiser det er lenge siden man har sett. Når Hege ikke er med, er det fint man har Jørgen som står opp før kl 0600 for å koke grøt til oss 🙂

Fremme til start i god tid, hadde organisert oss så vi fikk tre langinger, så i dag var det mulig å få nok drikke. Syklet hardtail med Fast Trak foran og bak.

Ut fra start gikk det kanskje litt roligere enn tidligere men det ble etter hvert veldig høy fart og ikke så mye rykk og napp som tidligere. Følte faktisk det gikk ganske greit lenge, og prøvde å plassere meg ganske godt framme i feltet. Hang godt med til det var godt ca 23km, men da ble strikket tøyd flere ganger, og måtte etter hvert slippe da Haraldseth satte bra fart for å ta igjen noen utbrytere.

Ble derfra og inn liggende i gruppe to som etter hvert ble ganske stor, men med Nermoen og Gjællebek som gampet mest, mens Jonas Amundsen og jeg prøvde å bidra når vi kunne. Ellers føltes det som om det var 15 mann på halen. Plukket etter hvert opp noen ryttere, og følte det tidvis gikk bra unna, men litt skuffet over å måtte slippe tetgruppa.


Følte hardtail ikke satte meg noe tilbake i gruppe to, da jeg kom godt fram i stipartier og nedover under jernbanen, og hadde luker ut av disse partiene.

Inn mot mål ble det litt mer fokus om posisjoner, men vi foran som hadde gjort jobben prøvde å unngå at alle de på halen skulle komme forbi mot spurt og mål. Gode gamle Thomas Morgan Knutsen prøvde seg med en solid spurt, da han fikk opptrekk av Tom Larsen, men da gikk det litt ekstra f… i meg, så jeg klarte faktisk å bli nr 3 i spurten i gruppe 2. det holdt til 19.plass i eliteklassen og en tid på 2.36.56. Utrolig artig at Vidar tar sin tredje strake seier, og enormt sterk prestasjon av Martin og Odd Erlend som var med teten inn og ble nr 10 og 13. Fire RGSK’ere topp 20 er knall!


I ettertid er jeg bra fornøyd med dette, pers i plassering og aldri har hengt med teten så lenge. Kunne kanskje vært en fordel for meg med fulldemper i starten for å spare litt krefter der det humper, men det er vanskelig å konkludere med.