«

»

jul 02

Rojan Rundfahrt – eksepsjonelt bra stemning og arrangement

Hadde gledet meg lenge til å prøve noe nytt, og kunne ikke la være å støtte oppunder dette arrangementet til Rojan Rundfahrt, hvor jeg er så heldig å ha fått et godt samarbeid og sykle med deres stive lettrillende karbonhjul, Gutua29, på terrengsykkelen.

Rojan Rundfahrt er navnet på dette rittet. Et tredagers etapperitt som startet med prolog torsdag, fellesstart på 65km fredag og fellesstart på 55km med avslutning opp Lynnabakka på lørdag. Alle dager var start ved Rojankrysset på Grymyr på Hadeland.

Dag #1
Torsdag ettermiddag reiste Martin Olsen, Vidar Mehl og jeg sammen. Klare for syre oppunder øra. På programmet stod 3,5km prolog med 2% stigning i snitt. Ut ifra tidligere tider hadde jeg et håp om å klare det på ca 6 minutter. De 20 beste herrene skulle videre til 4 semifinaleheat på ca 1,2km, hvor beste rytter og den andreplassen med best tid (lycky loser) gikk videre til en finale.

God stemmning før start med mye folk og god stemning. Mye folk langs løypa og i målområdet. Hadde for anledningen lånt hjulsett av klubbkompis Belka, som jeg skulle prøve. Begynte å knote med kassettskifte en halvtime før start, fikk det etterhvert på , startet oppvarminga, men her var det noe som ikke stemte. Giringa fungerte ikke optimalt og trøinga var trå. Stresset ned til bilen med et kvarter til start. Fikk heldigvis låne et bakhjul av en nabobil, et treningshjul med juniorkassett. Passet igrunn optimalt med juniorkassett i denne prologen. Tettere giring var ingen ulempe. Svart av olje i hender og på trøyeermer, stresset jeg meg avgårde på fem minutter oppvarming før start.

Ut fra start tenkte jeg at jeg ikke skulle sprengåpne og få syra med en gang. Man kan stivne bra og tape mye på 3,5 km. Åpner greit, men synes ikke det går spesielt fort, klarer å holde jevnt trøkk hele veien og opp den bratteste kneika midtveis får jeg greit driv synes jeg, småirritert over alt det tåpelige og amatørmessige stresset med hjulet. Ut på flata og over toppen mot mål føler jeg jeg stiver skikkelig, men prøver å gi det lille ekstra. Over mål til ellevil stemning i målområdet. Tiden ble annonsert til 5.48.

Med ti minutter til Vidar skulle starte fortsatte jeg å tråkke litt ut videre oppover. Prøve å få ut litt av syra før jeg snudde og stilte meg opp ved mål for å se Vidar og Martin. Fikk da vite at jeg ledet i mål, og han lurte på om ikke det også var en av de raskeste prologene på RR noensinne. Moro!
13568983_1096396040428079_1432594396074999167_oDet holder bare til Vidar kommer, for han dundrer inn på 5.32 til ledertid og klar seier. Martin kom inn på 5.55, og alle i bilen var videre til semifinaleheatene. Beina mine er bygget opp av muskelfibre, seige og lange som spaghetti, så her hadde jeg veldig lite forventning. Vidar skulle starte i heat nr 1, mens Martin og jeg ble trukket sammen i heat nr 3.

Martin og jeg tråkket litt oppvarming før vi så spurten i heat 1, hvor Vidar dessverre startet spurten noe tidlig og ble nr 3 og utslått. Se video her: https://www.facebook.com/RojanRundfahrt/videos/1096033260464357/

Starten i heat 3 gikk greit, og jeg la meg i rygg på en som ville sette fart fra start, med Martin i ryggen. Gikk i bra tempo til litt innpå flata før det bikker over mot mål, hvor en rykker ifra. Martin og jeg ble tatt litt på senga og klarer ikke å tette luka. Jeg har ikke mye å spurte med, og trår det jeg klarer sittende i front. Jaggu holdt det ikke til andreplass 🙂 Med mye luring og treg kjøring i de andre heatene, gikk jeg jammen videre til finalen som lucky loser. Video heat 3: https://www.facebook.com/RojanRundfahrt/videos/1096033260464357/
13575699_874334399338415_1834025084_o13556001_874334402671748_121223108_oDa ble det senere hjemreise enn vi hadde trodd. Ut fra start ble det i finalen mye lurekjøring. Gikk veldig sakte lenge før spurtkanonene tro til på flata. Hadde ikke nubbsjans til å følge, dønn stiv, men klarte å holde unna for en unggutt, og ble nr 4 og fikk 10 bonussekunder. Video fra sprintfinale her: https://www.facebook.com/RojanRundfahrt/videos/1096069457127404/

Resultater etter dag 1:
sprint resHer er også sammendragsfilm fra dag 1: https://www.facebook.com/RojanRundfahrt/videos/1096333227101027/

Dag #2

På programmet var 65km og 900 høydemeter fordelt på to like runder og en lengre runde til slutt med et lite grusparti på toppen. Fant også ut at hjulene jeg hadde lånt var feil type, 10delt istedetfor 11delt. Dumt å sjekke det på forhånd. Kjørte uansett med mine aluminiums clincher med forstertede continental 4season dekk, spesielt med tanke på noe dårlig asfalt og grusstrekket.

Ut fra start ble det satt skikkelig trøkk i første bakke, tenkte at her kommer jeg til å slite stort med å være med i hovedfeltet helt inn. Martin stakk tidlig i TV-brudd, og kjørte lenge sammen med et par andre. Ut på andre runde støtet Vidar seg opp til de i front opp Breigutua. Voldsomt til trøkk i guten. Da var det bare å bite tenna sammen og prøve å holde seg i hovedfeltet slik  at man kunne prøve å hjelpe Vidar, med å temme feltet litt.  Benyttet trekkspilleffekten litt før kneikene, og lå langt fremme i bunnen av bakkene, for så å være på halen over toppene.

Ut på siste lange runde kom Martin i retur, hadde fått hammeren, og merket nok at treningsgrunnlaget ikke var det samme lenger. Sammen snakket vi endel og prøve å være enda mer kyniske ift plasseringer og hva vi gjorde med tanke på Vidar som lå i brudde. Hver gang jeg var framme gikk nok tempoet litt ned, var bare akkurat med rundt for å slippe opp trøkket litt i front et par ganger. Lå endel i sekken bak jobbende rulle foran også. Opp på grusen ble det satt bra trøkk i front, lå gudskjelov godt plassert i feltet, og klarte å henge på. Angret ikke på at jeg brukte egne hjul og dekk her, hvor et par stykker røk på punktering tidlig.

Ut på asfalten i siste 90 graderssving, ble det noe skriking. Er jo helt off og pinglete med tynndekk på våt asfalt, så jeg bremset nok for mye når jeg hadde så mange bak meg. Fikk etterpå høre at her hadde mannen med gultrøya altfor stor fart og gikk rett frem og utfor skråningen og jordet nedenfor. Inn siste kilometrene før mål gikk det fort og jeg kunne se vi nærmet oss bruddet. Prøvde iherdig å bidra det jeg kunne så det ikke gikk for fort. Hadde jo vært moro med Vidar i gult på dag tre. Mange pisket på rullekjøring og at vi måtte trø hardere, mens jeg egentlig bare satt og gliste.

Tok ikke igjen bruddet og da alle andre manet seg opp til spurt kjørte jeg bare kontrollert med feltet inn. Gadd ikke spurte om en 4-5.plass når man ikke tjener noe tid på det og setter seg og utstyr i fare.

Resultater dag 2:
resultater dag 2Vidar tok seieren på etappe 2, men pga bonussekunder i sprintfinalen dagen før, var han et sekund unna gultrøye. Kjipern. Video fra dag 2: https://www.facebook.com/RojanRundfahrt/videos/1096639263737090/

Sammenlagt etter dag 2:
sammendrag dag 2Dag #3

På vei mot Hadeland og yr spår syndeflod. Regnet skal selvfølgelig starte likt med rittet kl 13 og det skal bøtte ned i litt over en time. Regnet begynner litt tidligere akkurat i det vi ankommer start kl 12.
Med masterstart til Brandbu sentrum ble oppvarmingen utført sittende i varm bil. Før start ble også trøyeholderne avbildet.
13568852_1097086357025714_5024726077744731965_oUt fra start gikk det pent bak master i regnet. Genialt med hensyn til oppvarming. Med en gang vi skjærer opp mot Bleiken settes det bra trøkk og feltet strekker seg med en gang. Varmet opp her før Randsfjorden rundt, men var aldri helt opp til toppen, så visste ikke hvor langt det var. Prøvde å holde jevnt trøkk på grensa av hva jeg klarte, men alfa omega for å få en god gruppe videre. Vidar og seks-sju andre kom ifra og jeg prøvde å være med i det som ble gruppe to. Det gikk akkurat. Trege, sure og tunge bein idag. Akkurat som forventet.

Nedover gikk det styggfort, og mange fikk sladd på bakhjulet på den våte asfalten. Knut, vinneren av fellesstarten Trondheim-Oslo, kjørte kamikaze nedover og føk fra alle. I bunnen kunne vi se langt der fremme at han hadde kjørt seg helt opp til Vidar og tetgruppa. VILLMANN.  Deretter gikk det bra unna med oss i gruppa, men opp Julibakka ble vi splittet i to. 3 mann kom ifra og vi satt igjen 4-5 bak. Trøkket på det vi klarte nedover og på flatene etterpå, kjørte meg pinne stiv og helt på felgen. Måtte droppe et par føringer for i det hele tatt å klare å være med på kjøret. Ned mot Gran klarte vi å ta igjen de tre foran og vi så vi nærmet oss tetgruppa.

Krysset riksvei 4 og klarte jammen å komme inn på halen av teten et par kilometer før vi skulle inn i den beryktede Lynnabakka. Det hele avsluttes på toppen av Lynnebakka, etter 3,6km med 9% stigning. De siste 2,2km med hele 10,7%. Her var det bare å tenke på seg selv å finne sin egen fart, med det lille man hadde igjen av krefter.

Bakken virket lang, og hard. Det dugget på briller, som jeg måtte ta av. Kjempet mot seg selv, stive bein og syra. Oppover mot toppen nærmet det seg litt Tour de France stemning med kubjeller, masse folk og til og med dama til «djevelen» hadde tatt seg en tur.  Trodde det var igjen to kilometer, da ei dame sa det var 300meter til toppen. En utrolig lettelse selv om det var null krefter for ekstra innsats. Nok en gang smaker COLA himmelsk, før jeg trillet rett inn i et varmetelt for å skifte til noe tørt.

Vidar ble nr 3 på etappen, 38sekunder bak vinneren. Jeg var nr syv, 2.30 bak. Veldig fornøyd, for mer var det ikke å hente idag.

Resultater fra etappe 3:
Resultat dag 3
Vidar vant da klatretrøya(polkadott), så mens han ventet på premie og kåringer, tråkket Martin og jeg ned til Rojankrysset igjen for å hente bilen.

Video fra etappe 3: https://www.facebook.com/RojanRundfahrt/videos/1097569286977421/

Sammenlagt ble jeg nr 4 i menn senior. LANGT over forventning, da det var mange sterke landeveisryttere med på moro som Rojan Rundfahrt og «hele» lokalsamfunnet hadde stelt istand. Frister definitivt til gjentakelse, og oppfordrer andre kjente og lesere til også å prøve seg.
SammenlagtTakk for tre knalldager Rojan Rundfahrt, Martin, Vidar og kjerringa som varter opp med servering og årner i heimen.

For de som ønsker å se flere bilder og mer informasjon om rittet så kan dere se på deres hjemmeside www.rojanrundfahrt.no eller facebook på https://www.facebook.com/RojanRundfahrt/?fref=ts