«

»

jun 01

Spabehandling på Terningmoen

CK Elverum disket nok engang opp med Terningenrittet. Selv om disse stiene ikke har vært min sterkeste side, må jeg si det er et av de artigste rittene jeg sykler. Høy fart, mye flyt, ekstreme pulsverdier og syre så det spurter ut av øra har som regel vært tradisjon her. På grunn av veibygging, måtte de i fjor legge om traseen, slik at det ble syklet 4 runder à 8km. Stier som har det meste med skogsveier, løs sand og fine stier krydret med gjørmehull, steiner og røtter.

Var spådd bra med nedbør før og under rittet, og med forrige helgs dårlige opplevelse på Elgrittet, hadde jeg veldig lite forventninger før start. Listen over påmeldte viste at det kom til å bli beinhardt i toppen dersom alle stilte, men på startstreken manglet det nok noen som hadde fått værsyken.

Ut fra start gikk det som vanlig hardt, og en kamp for å komme tidlig inn på stiene. Greit å la de antatt sterkere få ligge foran, så det ikke skaper umødvendige situasjoner. Eskil Evensen-Lie bare føk forbi og så seg aldri tilbake. Kom meg inn på stiene på ca 8-10 plass, men passerte raskt et par stykker. I tillegg så følte junior Fiskvik for å legge seg ned i lyngen og slippe Mehl pent forbi. Ble deretter liggende bak Lømo og Fiskvik på de smale sleipe stiene på første runden. Fisken sleit nok litt med hardtailen på mest tekniske partiene, men gampa bra på på skogsveiene og skiløypa inn mot runding.

Etter runding og etter pumptracken, klarte jeg å ta en innersving og passerte Fiskvik. Fikk god fyt opp første sandbakken og så det ble luke. Tentke det var dumt å tråkke på for hardt å stivne, så jeg tok det pent i de sleipe svingene etterpå. Ut på kjerreveien var det fortsatt luke, fortsatte i jevnt tempo og forventet at de skulle ta meg igjen, men det gjorde de ikke. Kjørte jamnt uten å pushe for hardt og prøvde å finne flyt. Helt sinnsykt digg følelse å pløye gjennom gjørma på runde to uten å ha beina ut av pedalene. Ble sekundert med halvminuttet ned til forfølgerne ved runding.

Rundte 3 og 4 gikk i noenlunde samme tempo, men med mange passeringer av ryttere vi tok igjen med en runde. Vanskelige og forhold som skilte mye med tanke på form, teknikk og dekkvalg.

Ut på siste runde fikk jeg beskjed om at det var minuttet bakover til nestemann. Slo inni kanten av en klopp og tenkte at nå punkterte jeg. Stoppet litt for å sjekke dekket, men det var gudskjelov ingen lekkasje. Tro på det jeg hadde, og satt egentlig og koste meg på sisterunden.

Fornøyd med følelse, flyt og ikke minst å komme i mål til en 4.plass.