«

»

nov 07

Syklokross + høst = fart, syre og bra stemning

Superpokal i høstsol
Forrige helg var det Superpokal på Voldsløkka i Oslo. Et ritt med mer PR, publikum og prestisje enn NM. Flere kjente landeveis og terrengsykister man ikke ser på de andre ritteene i syklekrosscupen, stilte her. Blant annet Edvald Boassen Hagen og Emil Hasund Eid som tok andreplassen i norgescup terreng maraton i år. Lørdagen bød på knallblå himmel og høstgult løv på Voldsløkka, masse folk og som vanlig bra stemning på disse cx-rittene.

Var seedet i andre startrekke, og ut fra start gikk det voldsomt fort. Merket at jeg måtte kjempe mye denne dagen, og at beina ikke var helt hundre. Følte allikevel jeg kviknet litt til siste halvdel av rittet og fikk klatret noen plasser. Klarte til slutt en 19,plass av  40 tartende i menn senior. Mye fart og puls på disse rittene, noe snittpuls på 183 og maks på 191 vitner om. Klubbkompis Vidar Mehl kom inn til en 10.plass bak Edvald som endte på 9.

"In løv"

 

Vinterføre på Follokross
Denne helgen var det norgescup i Tønsberg lørdag og Follo søndag. Litt mye reising om man skulle få med seg begge, i tillegg til at jeg jobbet på Torshov Sport Gjøvik på lørdagen, gjorde at jeg kun valgte å prøve Follokross i Langhus.

Med det været og føret det ble på lørdagens kross i Tønsberg er jeg glad for det. Slaps og gjørme så ekstra guffent ut.

Innover til Langhus hadde jeg fått med meg klubbkompis Knut Norland som tilskuer, servicemann og ikke minst en som pushet meg gjennom en hard og kjølig time. Oppvarming på rulle ser litt profft ut, men det fikk holde med 20 min og noen fartsøkninger på isete fortau istedet. Stilte opp til start og klarte vel å komme ca i tredje rekke, med 23 startende i menn senior. Veldig luksus å varme opp mine Lake vintersko med varmesåler fra Thermacell i. Knut stod klar på start så jeg kunne skifte til sommerskoa, tynnere hansker og ikke minst få av meg vinterklær bare et par minutter før startskuddet.

Fikk en bra start oppover isen på parkeringa, men fyttikatta så tungt det var i de enorme trappetrinna etter målpassering.
imgs1531Lå vel som nr 14 etter passering andre runde og morsomt å knive med Oftedal og Sæter i løypa.  Første to rundene var jeg kald på fingrene og trodde et øyeblikk at dette ikke gikk, men ut  på tredje runde begynte fingrene å bli varme og det ble brått mer artig å sykle. Følte etterhvert at jeg fikk grei flyt og sporvalg, selv om man måtte være forsiktig i labyrinten og svingene på fortau som ble bra glatte. Sekundering, plassering og tilrop fra Knut flere ganger hver runde gjorde at jeg klarte å pushe litt ekstra. Klarte til slutt å komme inn på 11.plass og er veldig fornøyd med det.

Ser i etterkant at rundetidene har vært ganske jevne med varierende tider mellom 6.52 og 7.02. Med en snittpuls på 181, 14 min sone 4 og 44min sone 3, ble det ei knakande god hardøkt nok en gang.

Til helga er det NM i Skien, hvor jeg stiller i masterklassen M30-39. Stiller dessverre useedet her, da jeg har kjørt elite i norgescuprittene. Føler det er langt å reise på norgescuprittene for å sykle kun 40 minutter, og at det da er mer og bedre trening å kjøre elite og 60 minutter. Ut ifra resultatene på Voldsløkka og rundetider denne helgen, blir det uansett hardt å hevde seg i toppen, men jeg skal ihvertfall prøve.