«

»

nov 14

#crossisking

Denne helgen var det duket for NM i syklekross. Syklekross, eller cyclocross, er en som tidligere nevnt en mellomting mellom landeveissykling og terrengsyling. Banen inneholder både gress, asfalt, jord, hindere og man må gjerne bære sykkelen deler av løypen. Sesongen for cx er normalt høsten og vinteren. Syklene er modifiserte landeveissykler med bukkehornsstyre og bredere dekk på maks 33mm. Rittene som i år har vært arrangert i Norge har stort sett foregått i skole- og parkområder.

NM skulle i år arrangeres i Skien Fritidspark. Hadde derfor booket inn hele familien i en liten leilighet i fritidsparken, med 200m til startstreken. Ikke veldig lukseriøst, men to rom med t-kjøkken, tv, sovesofa, lite bad og et par køyesenger så klarer man seg. I tillegg fikk vi tid til å besøke venner i Skien, og ikke minst en supergod middag der 🙂

Det hadde snødd endel i Skien også, så da jeg syklet gjennom traseen lørdag var det tørt snøføre og fine forhold. Allerede lørdag kveld var det mildvær og vi våket søndag til blankpolert asfalt og slapsete snø. Startet morgenen med bursdagssang og gaver til minstemann Magnus, som fylte syv år.  Frokosten på hotellet var helt grei, og som vanlig noe ungene setter stor pris på.

Etter frokost var det å hente startnr og komme seg ut på befaring av traseen. Var satt opp tid fra ca 10.00-10.30 hvor vi i master senior kunne sjekke ut dagens forhold. Betydelig glattere og løsere forhold enn dagen før.

Fikk nye Thermacell varmesåler fra Noragent tidligere i uken, og de var helt knall å ha i vinterskoene fra Lake under oppvarming og helt frem til start. Dette ble mitt første ritt i masterklassen i syklekross i høst, og startet derfor useedet. De hadde gudskjelov delt inn etter aldersklassene, så jeg slapp unna med å stå i tredje rekke. Fikk skiftet til sommerskoene fra Spiuk rett før start. Greit å være varm på beina så lenge som mulig.
15052080_10154597473540505_1133792998_oUt fra start gikk det i 100, og jeg måtte gi jernet for å komme frem i god posisjon. Allerede etter første sving hadde jeg klart å komme meg opp på 3.plass, og kunne roe ned litt. Vi ble raskt seks stykker som knivet om plasseringene underveis, og jeg lå stort sett topp tre første to rundene, før jeg og Truls Haugseth byttet på i front de neste par rundene. Endel glatte svinger og kneiker, gjorde at man vekselvis feilet, sklei eller gjorde andre småtekniske feil.

Ut på femte og nest siste runde følte jeg jeg hadde kontroll på de andre. Virket som de måtte slippe litt. Men plutselig kom Pål Møller som ei kule, hadde ikke lagt merke til han i noe særlig tidligere i rittet. La meg på hjul og vi fikk raskt luke bakover til de andre. Virkelig trøkk i beina til Pål, så det var vanskelig å komme forbi på de åpne partiene. Måtte til slutt roe ned og prøve å tenke spurt. Så på kassetten til Pål og giret sakte ned i siste sving. Ga det jeg hadde inn på oppløpet og trodde en liten stund jeg skulle klare det, men det var trøkk i Pål, som slo meg såvidt. Grattis Pål! Herlig fight!
15069070_10154758043394201_478470704140613864_oSer i etterkant at jeg nok burde giret ned enda mer og skulle startet spurten på enda tyngre gir kanskje. Utrolig morsomt ritt, med fine tette fighter med en gjeng joviale ryttere underveis. Snittpuls på 188 og maks på 196, viser nok en gang hvor bra trening disse rittene er. Sølv i første sesong med syklekross er jeg veldig fornøyd med.
15034281_10154542596876278_1899935026_oMed dette var rittsesongen 2016 over. Takk til alle som er med og bidrar på ulike fronter. Det være seg tilbakemeldinger, treningsøkter sammen, utstyrsavtaler og ikke minst kone og barn som lar meg få holde på med dette.
– Raufoss og Gjøvik sykleklubb for støtte og support
– Torshov Sport Gjøvik for service og hjelp
– Rojan Rundfahrt for enormt gode, stive og lettrillende hjul
– Hardrocx for sykler og service av topp kvalitet
– Bilia Gjøvik for kjempeservice
– Sportspro AS for sportsernæring fra Isostar og Holmenkol sykkelprodukter
– Spiuk Norge for lette sko, hjelm og briller av ypperste kvalitet
– Circle K Kallerud for service, bil- og sykkelvask
– Toten Treningssenter som er åpent 05.00-24.00 året rundt
– 60 Grader Nord Kiropraktikk for behandlinger og justeringer
– Kropp og helseklinikken Gjøvik ved Thomas Onsrud Nielsen for idrettsmassasje