«

»

okt 03

Høsten er her :)

For en høst det har vært med sinnsykt varmt og godt vær. Sjelden man har kunne gå så lettkledd og sykle i kort-kort så langt utover høsten. Etter Birken ble det litt høstmodus i treningen. Selv om intervaller, intensitet og timene har blitt samlet har hodet vært litt off. De fleste vet at jeg trener mye uansett, men det har som alle snakker om vært litt mer «gjøre det man føler for der og da»-innstilling. Dermed blir det enda flere økter med innspill av fart og puls. Finne seg noen segmenter på strava og se om man klarer å ta KOM (King of mountain) eller bestetid på disse gjør en intervalløkt mer givende og morsom.

Etter Birken ble det også de to siste rittene i Mjøsa Terrengsykkelcup. På Vind tauet jeg på Vidar 95% av rittet, og han tok meg i spurten, mens jeg på Lillehammer ikke hadde sjans til å følge vinneren på min hardtail, og ble nr 2 der også. Dette resulterte i at jeg tok sammenlagtseieren i cupen. De små lokale rittene og arrangementene er veldig moro og ekstremt bra trening. I tillegg er det veldig bra for rekrutteringen i nærmiljøet.

Cyclocross

Med unntak av et par treningsritt for et par år siden, hvor jeg stilte med terrengsykkel, er det først i år at jeg har hatt cyclocrossykkel og jeg følte Vidar, Beitmyren og jeg hadde fått kjørt noen bra intervaller i selvkomponerte runder. For de som ikke er kjent med cyclokross så er det en grov racer/landeveissykkel med litt kraftigere dekk og gjerne skivebrems.

Hardrocx Super Veloce+

Hardrocx Super Veloce+

Sykkelen er satt opp slik den kom fra Hardrocx, med unntak av dekkene. Fikk bestilt meg nye Schwalbe X-One Microskin 33mm  fra Cyklon, og satte opp disse slangeløst. Har også bestilt meg Wolf Tooth singledrev, men dette har dessverre ikke kommet ennå.

Eksempel på hvordan rittene er kan man se her fra Superpokal 2015:
https://www.youtube.com/watch?v=IPRuo1C9x5E

Nå i helgen var det altså rittdebut på cyclokross(cx) med Vingerkross i Kongsvinger. Vidar og jeg reiste sammen og var spente på nivået i forhold til oss og hvordan dette kom til å gå. En ting vi var sikre på var at det kom til å bli hardt og syrefest.

Syklet gjennom traseen tre runder før juniorguttene skulle starte, og det var tre partier pr runde hvor vi måtte av sykkelen, to hindre vi måtte hoppe over og to løpebakker.
imgs4436Ut fra start visste vi det kom til å bli litt kaos. Prøvde å ta det pent fra start, da det fort ble trangt og litt kork. I første kritiske sving med litt grus gikk et par ryttere i bakken, Vidar ble litt hindret mens jeg klarte å smette forbi på innsiden. Rett opp i god posisjon uten å bruke noe energi på det. Helt gull. Forsøkte å holde jevnt tempo og finne flyten. Følte dette gikk over all forventning. Vidar kom etterhvert opp og fra runde 3 og helt inn til siste runde fulgte jeg Vidar tett, etterhvert som nr 3 og 4 i rittet. Det ble litt kaotisk når vi skulle passere enkelte ryttere. Noen ville ikke slippe oss forbi for alt i verden virket det som. Dette hindret oss nok litt et par ganger.  Vi kunne se Aalrust foran oss i store deler av rittet, men det ble for langt fram til han og Westgaard som etterhvert vant med litt over minuttet.

For hver runde ga jeg litt avstand til Vidar inn mot runding, men klarte å ta inn litt i første løpebakke og spesielt gjennom de to sandkassene vi passerte. Følte jeg fikk enormt god flyt gjennom sanden.
imgs4524 Ut på siste runde økte Vidar farten litt i siste halvdel og seg sakte ifra på den seige klatringen i serpentinersvingene på gresset.
14468517_1344507952233965_1248585843106496556_oI mål til fjerdeplass, 15 sek bak Vidar og 1.32 bak vinneren. Snittpuls på 189 og makspuls på 196 tyder på at det har gått jevnt hardt. Rundetidene viser faktisk bare FEM sekunder forskjell fra raskeste til tregeste rundetid, fra 5.21 til 5.27.

Takk for bilder var Ola Morken og kollega Vidar Haursett.

Gleder meg til å se prøve nye traseer neste helg. Da er det norgescup cx både lørdag og søndag utenfor Drammen. Lørdag er på Spikkestad og søndag er i Svelvik. Møt gjerne opp, enten for å sykle eller for å heie, om du er i nærheten 🙂