«

»

sep 24

Skarverittet – sesongavslutning

Etter å ha fått påmelding gjennom Intersport, bestemte jeg meg for at jeg måtte benytte sjansen å delta på årets Skarveritt. Fint høstvær i forveien gjorde sitt til at det skulle bli et fint ritt under fine forhold. Nyanskaffet hytte på Furuset ved Tisleifjorden (leid på åremål), gjorde at jeg reiste opp med familien etter jobb fredag ettermiddag.

KLUBBkamerat Håkon/Eastberg skulle også være med og plukket meg opp på morgenen. Kjørte bil til Hol for å hente startnr, og kjørte deretter bil til Geilo hvor målgang var. Hadde god tid til å spise og skifte, før vi tok turen fra Geilo til start ved Hol som en del av oppvarmingen. Det var ikke veldig varmt denne dagen, så vi hadde bra med klær på nedover.

Rittklar syklet jeg med en Craft t-skjorte med vindstopper foran under klubbtrøye, og med lange armer. Min Hard Rocx Circo Volante Team SL (forøvrig til salgs her: FINN-annonse) med demper og Rocket Ron 2.1 slangeløst.

Ut ifra start gikk det fort, og inn i bratt terreng i starten strekte feltet seg med en gang. Lå som nr 2 og 3 her, og nedover på asfalten etterpå samlet det seg en gruppe på 7-8 stykker. Vi syklet mye sammen, noen med styrke nedover, noen i terreng og andre i lettere partier.

Da selve stigningen starter etter ca 18 km kunne jeg skimte Håkon, som startet fem minutter tidligere, i klubbtrøya litt opp i bakken. Oppover her går det jevnt, og jeg føler jeg ligger greit med. En rytter må her slippe og vi blir seks mann videre. Det danner seg små luker av og til, men vi samles hele tiden. På en traktorvei med endel steiner, punkterer en annen og vi er fem mann igjen i front i M30-39.

De lange stigningene tar på, og jeg merker at jeg har mer enn nok med å holde følge, og en av rytterne, som har vist seg sterk hele veien, sykler «lett» ifra oss andre. Opp mot toppen av Kikut klarer jeg akkurat å henge meg på, og beina står rett ut når vi setter utfor slalombakken.

Vi ble samlet i bånn, og med sterk motvind fra vest langs vannet, var det godt å kunne ligge bak. Med medvinden tilbake mot mål, har man ikke like mye å tjene på å ligge bak, og firemannsgruppa deler seg opp, med meg sist.

Kommer i mål til 4.plass i M30-39, 10 sek bak pallen og 44 sek bak vinneren. Dette holdt til en 6.plass totalt i løypa på 57 km. Resultatliste