«

»

mar 31

Snart klar for rittsesongen ?

Etter mye mer sykling i vinter enn tidligere, med varmesåler fra Thermacell og piggdekk, bør sykkelformen være bedre enn tidligere. Hvorvidt dette faktisk vil ha innvirkning på syklingen i vår og sommer, blir spennende å se. Man er jo aldri sikker på om alternatv trening i form av mer løping og skigåing ville ha gitt samme resultat, men med den vinteren vi nå har hatt med mye variabelt vær og ganske mildt, er det vel en av de mer sykkelvennlige vintrene. Kjøpte i år inn ny vintersykkelbukse fra Craft. Denne er veldig god, ikke tykk, men med microfleece innvendig og windstopper foran, trenger man kun sykkelshorts under helt ned mot minus 5 grader.

I høst kjøpte jeg inn en rimelig vintersykkel, Hard Rocx Stone Machine 29R. En forholdsvis tung, men solid sykkel med nye 3×10 Shimano Deore XT. Sykkelen har fungert ypperlig uten noen problemer i vinter. Bilde fra en fin langtur med Vidar Mehl etter et av de første snøfallene i november.
Første snøtur

Som i fjor, var det også i år planlagt en tur til Marbella i Spania, for å sykle masse 🙂 Helgen før avreise, trodde jeg turen skulle ryke etter innleggelse på sykehus med gallesteinsanfall. Hjalp lite med paracet og ibux mot de smertene. Gudskjelov gikk de smertene over etter halvannet døgn, og jeg unngikk operasjon. Turen til Spania var med andre ord reddet.

Avreise Gjøvik kl 03.00 og flyavgang 06.40 fra Gardermoen er som vanlig styggtidlig, og da blir det alltid lite søvn før avreise. Reisen gikk smertefritt også i år, på tross av at spanske taxisjåfører ikke brukte GPS og ikke visste retning eller opp og ned på gatenumre. I år var vi fire stykker som hadde gått sammen om å leie en leilighet sammen. Annonsen på finn.no sa «Penthouse leilighet med takterasse og jacuzzi».

Ble omsider sluppet av ved et bygg hvor nøkkelen passet, og kom oss inn i en leilighet hvor to svensker holdt på med utvasking. Vi fikk skrudd sammen syklene og skiftet, slik at vi kom oss ut på første tur i kort-kort under skyfri himmel og 20-25 grader.

Leiligheten stod til de grader til annonsen, med unntak av tregt trådløst nett etterhvert. Etter halvannet døgn på oppvarming, var jacuzzien klar, og denne ble benyttet nesten hver kveld av noen av oss.
JacuzziTakterasse

Vi syklet hver dag, og årets højdare ble i år som i fjor langturen på diverse underlag og endel grov stein i fjellene. Bildene nedenfor viser dette.
DSC_3571

DSC_3567

DSC_3566

DSC_3565

DSC_3544

DSC_3539

Totalt kan en uke i Spania oppsummeres med 6 dager skyfritt, ingen nedbør, 35 timer effektiv sykling, litt over 700 km og ca 15000 høydemeter. Hard Rocx Circo Volante Team SL med XX1 og nye XTR bremsene fungerte optimalt under turene.

Hard Rocx :)Nå er også min første racer, Hard Rocx Helium Super Veloce SL, ankommet og treningen på landeveien er kommet igang. Har i år planer om å delta i landeveisritt og sykle Lillehammer-Oslo med RGSK Red Edition. Dette laget har som mål å sette klubbrekord (under 4t30m).
Hard Rocx Helium Super Veloce SL