«

»

aug 18

Åslendet GP

Onsdag var det klart for det årlige lokale temporittet på MTB, Åslendet GP. Sykkelen var satt opp med stiv gaffel og Schwalbe Thunder Burt med slange.

Ifjor startet Tokerud ett minutt bak meg, og tok meg igjen ved lefsebakeriet. I år startet han halvannet minutt bak meg, og jeg hadde som mål og håp om å holde han bak meg til rundkjøringa ved Haug.

Starten gikk og jeg følte jeg fikk bra trøkk bort mot Bråstad, kjørte bra kontrollert på 87-88% puls opp til Kastad, og følte det hadde gått raskt dit. Hadde passert fem ryttere som startet før meg, før toppen. Svingte inn Åslendet på 9.26 ifølge strava-tidene, noe som faktisk ble raskeste tid på det strekket under rittet og KOM.
Åslendet GP 2014
Innover Åslendet følte jeg det gikk smått, men koblet av med å ta en gel og fokuserte på å holde jevn puls. Tok igjen en rytter i ny og ne, tittet meg bak etterhvert som jeg nærmet meg Glæstad, men så ingen Tokerud i speilet. Fikk en bra sving, og trøkka til opp kneika over mot Haug. Ned mot rundkjøring hadde jeg fokus på å holde bra fart, slik at jeg kunne få med meg noe ut av rundkjøringa. Men i utgangen av rundkjøringa sklir forhjulet og jeg dunker i asfalten. Litt for høy fart, brå sving.. Reiser meg opp igjen ved siden av Brobakken som var løypevakt, rettet opp styret som fluktet med framhjulet og tro på videre. Rød skinke, albue, knær og ødelagt NY sykkelbukse. Prøvde å holde fokus på tråkket og holde pulsen jevnt høy 86-88% over kulene og bortover flatene mot Øverby.

Innkjøringen under undergangen visste jeg var grusete og glatt, samtidig som jeg var reservert etter første fallet. Tok det derfor pent til jeg var under bein, og prøvde å trå på nedover skiløypa. Stiv gaffel og litt reservert, men kjørte det jeg klarte følte jeg. I mål på tiden 46.00, 4.plass og ikke ble jeg tatt igjen 🙂

Resultater(link):
1. Oddvin Offigstad 44.24
2. Bjørn Erik Tokerud 44.53
3. Marius Jevnesveen 44.56
4. Roar Sollie 46.00
5. Eivind Gjørven Opsahl 47.16