«

»

okt 09

Ladd for 2020

Da var det kanskje på tide med en liten oppsummering av sesongen 2019. Det har vært en lang sesong konkurransemessig og etter NM Stomperrudrittet merket jeg at jeg var mentalt sliten og psykisk utladet. Fysisk var nok ikke heller ikke formen på topp lenger, men merket at det var så man følte seg umotivert for konkurranser. Det er slik jeg er satt sammen, og med fokus og tanker før konkurransene, merker jeg at det krever sitt. Men selv om jeg har følt meg sliten og umotivert for ritt, har motivasjonen for trening, og da mer lystbetont trening etter innfall, vær og dagsform, vært på plass. Lite slår da LANGE gode turer i godt selskap på gamle hjemtrakter gjennom Begnadalen påfyll hos Joker Finnøen 🙂


Dessverre har ikke motivasjonen og tiden i forhold til aktiviteter i heimen, gjort at jeg føler jeg kunne prioritere mye reisetid for de «korte» rittene i syklekrosscupen i høst. Skal man kjøre for rittene i norgescupen må man reise så man rekker gjennomsykling og befaring, og med ritt minimum to timer kjøring unna, føler jeg det blir mye å bruke 8-10 timer på EN time konkurranse.

Før sesongen hadde jeg satt meg opp to hovedmål som jeg ikke la skjul på, nemlig pallen i EM Master Terrengsykkel på Furusjøen og seier i NM Master Stomperrudrittet. Utrolig digg følelse å kunne huke av for at man faktisk klarte å nå de målene man hadde satt seg. Mulig dette også var med på at man følte seg «fornøyd med sesongen» og ekstra utladet nå på høsten.I tillegg til disse hovedmålene hadde jeg også veldig lyst til å reise kjerringa i Offroad Valdres etter den begredelige opptredenen på «hjemmebane» i fjor. Dette følte jeg jeg klarte til gangs, med tider bedre enn jeg hadde på starten i fjor og så mye solosykling, og 13 min ned til Anmarkrud og over halvtimen til Beitmyren, Helgesen og Østvold. Selv om startfeltet kanskje ikke var like sterkt som året før, var det allikevel sterke navn bak meg på resultatlista.


Noen av resultatene fra sesongen:
Styrkeprøven Oslo-Mysen: 5.plass totalt
Terningenrittet: 4.plass i elite
NC Trans Østerdalen 3-dagers: 14.plass sammenlagt i elite
– Trysil-Knut-rittet: 3.plass totalt
EM Master Furusjøen rundt: 2.plass M35-39
Valdresrittet: 11.plass elite
Offroad Valdres helvegs: 1.plass singleklassen
Finnmarsturen i Sverige: 25.plass elite
Grenserittet: 19.plass elite
BMC 1814 rittet: 2.plass totalt
NM Stomperudrittet 1.plass M35-39
Birkebeinerrittet: 3.plass M35.39 (2.48)

Føler jeg i år har tatt enda flere og nye steg nærmere toppen og dette gjør det enda artigere å drive med dette. Fyller jo 40 neste år, så da slår vel krisa inn for fullt, så jeg får begynne å trene mer 🙂 I år har jeg trent noe mindre enn året før, men har trent flere harde intervaller og bolker med intervaller enn tidligere. Har klart å skille mer på øktene og fått litt mer kvalitet etter inspirasjon fra NTG-miljøet på Lillehammer. I tillegg til dette har det jo vært et uvurderlig sterkt og solid treningsmiljø her på RGSK og Gjøvik med Vidar, Odd Erlend og Martin i spissen. Noe av det morsomste i hele år er å se de enorme stegene Martin har tatt i år når han endelig har fått trent mer som han ønsker og ikke blitt satt tilbake av sykdom. Helt rått har det vært å være med å ta del i det.

Må også få takke alle støttespillere og samarbeidspartnere. Liten tvil om at jevnlig knekking hos Matthew ved 60 Grader Nord Kiropraktikk og knaing av stinn og stiv muskulatur hos Thomas ved Kropp og Helseklinikken er med på å hindre skader, fremskynne restitusjon og gjøre kroppen klar for mer belastning. Dette sammen med slynge og styrketrening på Toten Treningssenter er kanskje ikke veldig målbart i form av resultatene, men det er liten tvil om at dette har vært sterkt bidragsytene til at jeg har vært sykdoms- og skadefri hele året.


Til slutt må jeg takke Ronnie, aka Smører’n, for uvurderlig support, sparring og støtte under mange ritt og treninger i sommer. Skravelturer på leit etter nye veier og stier er balsam for sjela. Nye turer venter neste sommer når fluorrøyken har lagt seg i smørebussen.

Ladd for legge ned jobben som trengs i vinter, og håper det vil gi enda litt bedre form og resultater neste år. Da er det bare å vente på terminlister å finne seg noen solide mål å sikte seg inn mot 🙂