«

»

sep 06

Birkebeinerrittet

Følte meg ladd og klar til Birkebeinerrittet. Sykkel satt opp med stiv gaffel og Schwalbe Thunder Burt 2.1 slangeløst. Dette ga en vekt på 8.1 kg. Hadde booket overnatting på plaza Hagen @ Skramstadsætra, og ble servert nydelig indrefile av hjort og rådyr til middag kvelden får 🙂

Stod opp 05.30 lørdag morgen, hoppet i sykkelklærne og spiste frokost. Gikk for kort bukse, trøye og lange armer. Espen og jeg kjørte deretter ned til henvist p-plass på Rena, leverte skiftebagen for transport Lillehammer og syklet noen korte oppvarmingsdrag.

Stilte meg opp i pulje fire og plasserte meg i andre rekke bak klubbkompis Fuglerud. Startskuddet gikk og jeg holdt meg godt foran opp til Skramstad. Passerte her på ca 30.10. Syklet med en flaske opp og fikk to nye av heiagjengen  ved hytta etter Skramstad. Lå på ca 20.plass ned brattbakken, men la meg i sælan og tro meg opp til 4-5.plass før vi skulle over brua og inn i terrenget.

Hoppet av sykkelen som alle andre og jogget oppover med høy puls og syretunge lår. Til min store overraskelse sprintet en gjeng av gårde, og disse klarte jeg aldri å ta igjen. Tok også igjen endel fra startpulje 3 her. Ut av terrengpartiet klarte jeg ikke å ta igjen Jevnesveen og Thorstad og ble liggende med folk fra pulje 3. Der var det lite hjelp å hente, men klarte å holde bra trøkk syntes jeg. Tauet på en gjeng og tok igjen folk rett som det var. Passerte Bringbu på 59.06, og var fornøyd med det. Her stod også sjef og kompis Glenn, som hadde hoppet av, og ropte til meg.

Fra Bringebu og videre innover syntes jeg det gikk sakte. Det var ingen hjelp å fra de jeg allerede hadde tatt igjen med fem minutter, og jeg måtte gjøre jobben selv. Demotiverende, men prøvde å holde trykket oppe. Tok igjen klubbkompis Ugland som kom med noen oppmuntrende ord.

Før Rosinbakken hadde jeg tatt igjen Jevnesveen og Thorstad igjen, og på toppen av bakken fikk jeg besøk av kompis Tollan som startet likt med meg og hadde fått opp bra fart og tatt meg igjen.

Herfra til Storåsen gikk det heller ikke fort syntes jeg, og lå ofte i front. Noe fortere gikk det når LCK rytterne var med å bidro fra Sjusjøen og ned.

I svingene før ballettbakken var det nylagt våt asfalt. Dette skled jeg skikkelig på og måtte benytte doseringen i svingen/grøfta for å redde meg inn. Tro på videre og hørte det kom skikkelige ulyder fra drivverket. Fortsatte å trå på, men litt forsiktig ved fartsøkninger. Kjørte ballettbakken kontrollert, men definitivt raskere enn Willmann 😉 I mål på tiden 3.03.24 som holdt til 31.plass i klassen og180 totalt….

Dårligere tid og plasseringer i aldersklasse og totalt enn året før 🙁

Ved vasking av sykkel så jeg til min overraskelse at kjedet nesten var av. Flaks det holdt inn fra ballettbakken 🙂