«

»

jul 17

Ferie og Valdresrittet :)

Valdresrittet er som regel fast innventar i rittkalenderen. Fin trase i fin natur, variert med sti og grus og ikke minst nesten hemmatt 🙂

Siste tre ukene har det vært mye trening. Prøvd å legge inn en god mengdebolk, som faktisk lå i planene allerede i vinter når jeg så på sesongen. Som mange sikkert har fått med seg er jeg over gjennomsnittet glad i å trene, og da gjerne lange turer, gjerne ispedd med intervaller også. I denne perioden har jeg klart å fått lagt inn et par drøye turer med lange drag. Med 43 timer trening fra 1-15.juli kombinert med innflytting i det nye huset denne uka, hadde jeg ikke store forhåpninger til gode bein,men med startnummer på styret kom rittfokuset på plass.
Med god opplevelse etter den «nye» traseen til Valdresrittet fra i fjor, med litt mer sti, håpet jeg på en god opplevelse også i år. Rekordstort og sterkt startfelt  år så ut som om det skulle vært norgescup, med blant annet Greg Saw, Øyvind Bjerkseth, Vidar Mehl, Fredrik Edin, Resell, Støvern, Ulven og andre sterke på start. Håpet allikevel på en topp 10 plassering dersom beina var sånn noenlunde.

Ut fra start gikk det pent første par kilometrene, før Greg tro til litt i første kneik. Gikk bra unna da og feltet fikk strekt seg litt, men samlet seg før neste kul. Her trår Bjerkseth til og folk følger på så godt de kan. Noen får mer enn nok her, og faller av. Jobbet med psyken da beina føltes tunge. Nå var det bare siste lengre bakke på et par kilometer før terrenget som gjenstod. Bjerkseth klinker til nok en gang, men det roer seg gudskjelov litt oppi bakken. Prøver å posisjonere meg langt fremme i feltet før vi går inn i terrenget, da jeg vet det vil strekke seg og sprekke opp her og innover stiene. Prøver å henge på rekka for å være med gode folk rundt Midtre Syndin-vannet, opp til Syndinstogo og kanskje til og med opp til Sonnjavarden.

På stien sprekker rekka opp og tror det er 5-6 mann som kommer ifra i front, med Mehl i spissen. Sitter bak Støvern og Saw og klorer meg akkurat fast til å være med de ut på grusen. Som vanlig er det bra motvind langs Midtre Syndin og jeg blåser etterhvert av etter en monsterføring av Greg. Titter meg tilbake og ser Ulven-brødrene, Øwre og en til komme bak der. Roer ned litt, drikker godt og tar en gel, før jeg henger meg på de. Vi kjører på med bra trøkk og rulle rundt vannet, og føler vi har bra fart. Øwre syntes nok det gikk mer enn fort nok en stund der. Fikk ny flaske av «smører’n» ved Syndinstogo, og tar etterhvert igjen Støvern som har måttet slippe Saw.
SyndinstogoKjører jevnt videre opp mot Sonjavarden, Øwre slipper opp brattbakken, og merker TVKern sliter litt. Støvern tar kommando inn på stien med sin fulldemper, og vi tre andre må slippe. Tormod Ulven treffer en stein litt feil og går skikkelig over styret. Holdt gudskjelov avstand så jeg klarte å svinge unna. Olav og jeg tråkker på bra videre, uten mulgihet til å holde følge med Støvern. Merker kjøret bra nå, og klarer bare akkurat å bite meg fast på bakhjulet Olav.  Med Specialized Fast Trak 2.2 Control på Gutua29-hjula triller jeg sinnsykt på grusen og får da litt mer hvile nedover. Olav trår bra watt og jeg bidrar det jeg klarer, selv om det er betydelig mindre enn Olav.

Opp siste kneika før vi brekker ned mot Vaset tar vi igjen Greg og Støvern. Ruller fort nedover og etterhvert over brua, før vi er inne i siste 5 km med kjerrevei og skiløype. Det er tungt opp til veien, og jeg ser Greg gir endel meter. Antok han ikke gadd å gi mer da. Olav kjører på jevnt bra og jeg har mer enn nok med å holde fokus og bite meg fast. Inn siste kulene mot mål kommer plutselig Greg opp igjen, men jeg har ikke sjans, det er helt tomt i låra. Olav tok en velfortjent 6.plass etter jobben han hadde gjort, etterfulgt av Støvern, Greg og meg.

Vidar vant nok et ritt, moro at han er i form igjen. Selv er jeg veldig fornøyd med 9.plass, 4 min bak, med de beina jeg hadde. Snittpuls på kun 80% av maks og kun ETT minutt i sone 4, sier sitt om at det ikke var overskudd og gode bein som antatt. Ei knalløkt i et kjempefint ritt. Arrangement og trasee til terningkast 6. Moro var det også at det var så mange fra sykkelklubben på rittet, med hele 17 senioerer i RGSK-trøyer 🙂

Var også så heldig å få en eske med godsaker fra Sportspro og Tor Andersen noen dager før rittet. Den inneholdt sportsernæring fra Isostar og rengjørings- og smøremidler fra Holmenkol. Kan ikke annet enn å si at begge deler fungerte utmerket på rittet. Isostar Sport drink på flaskene og tre Isostar gel med koffein og colasmak gikk med under rittet. Etter regnet natta i forveien, var det mye søle og gjørme i første terrengparti, men med Hiolmenkol Extrem Lube smørning var kjedet fortsatt blankt og rent i mål, og faktisk ingen ulyder eller grusknasing underveis. Lenge siden det ikke har gått tørt og gitt så lite lyd mot slutten av et ritt. Gleder meg til å teste dette og de andre produktene mer i trening og ritt fremover.