«

»

jan 06

Godt nytt sykkelår :)

Jule- og nyttårsferie betyr flere fridager, tid til mer av det man liker best, trening og tid med familien. Med vakt, litt kveldsjobbing og ekstravakter på Torshov Sport Gjøvik, betyr ferie og høytider at man får mer tid til overs. Derav tid til noen lengre sykkelturer vinterstid. Ingen sykdom så langt i vinter, gjorde at det ble to kjempefine treningsuker jule- og nyttårsukene.

Selv om det er kjølig, er det ingen hindring dersom man kler seg riktig. På kroppen gjelder det å ha et godt vindtett ytterst, og justere det innenfor med et eller flere tynnere lag, og gjerne ull innerst. På hodet er buff trukket over øra, eller balaclava, og en vindtett lue obligatorisk. Gode vintersko, evnt med skotrekk, og med varmesåler. Her har jeg Lake MXZ303 vintersko og ThermaCell varmesåler. Disse sålene har batteri i selve sålen, så man slipper da ledninger og batteripakker. I tillegg til dette er det viktig å ha drikke også på vinteren, og jeg benytter da enten drikkesekk under jakka på lengre turer, eller isolerte drikkeflasker fyllt med varm saft.

Lite snø så langt i vinter, gjør at skogen og stiene fortsatt er syklebare, og selv synes jeg fatbike er helt konge nå som kulda virkelig har satt inn. Det går litt saktere og er litt tyngre  samtidig som det bærer godt oppå snøen. Forholdene er nå helt suverene i Gjøvikområdet for stisykling. Spesielt i de merkede turstiene som også benyttes av turgåere, som på Vind, i Kopperudskogen eller Øverby for de som er kjente her.

 

På Gjøvik er vi dessverre ikke så mange som har kjøpt fatbike og sykler ute om vinteren, men noen flere har det blitt i år. Det kan virke som om det går litt smått før de trauste gjøvikenserene tar i bruk nye ting, selv om det har blitt veldig populært ellers i landet.

Nå i helgen var det duket for første treningsritt i vinterkarusellen som flere klubber på hedmarken samarbeider om. Dette første rittet gikk på Flisa, et stykke å kjøre, men hva gjør man ikke for å få ei god hardøkt og sosialisert med likesinnede. Med to gode mengdeuker innabords, hadde jeg lite forhåpninger før dette rittet. Et fall tidlig i rittet, etter et par km, kom syv ryttere avgårde og dannet tetgruppen. Bak ble vi i starten fire ryttere, men det skrelte av til to siste delen. Jeg fikk en fin hardøkt i partempo med Tom Rødsbakken siste delen. Tom som forøvrig blir min makker på Andalucia Bike Race i februar. Her kan du se film fra rittet

I nyttårshelgen kom jeg i kontakt med en naprapat som bor på Gjøvik, og dagen etter rittet hadde jeg avtalt min første time for idrettsmassasje. Hadde hørt mye om dette og ble advart mot at det kom til å gjøre bra vondt. Og de fikk rett. #pinebenken som den kalles, stod til navnet sitt. Jeg lå å vrei meg i svette og smerte, og da jeg åpnet øynene etter kanskje TO minutters massasje, var det en dam av blod under benken. Jeg hadde tydeligvis blitt så heit i toppen at jeg begynte å blø neseblod.

#pinebenken

#pinebenken

Det ble en bra latter og ikke minst oppvask, før massasjen kunne fortsette. Var lenge redd for at naprapaten kom til å så seg et kne i trynet, da jeg ikke helt klarte å styre meg i all smerten, men det gikk bra 🙂

Støl og vond et par dager etterpå, gjorde at treningsuken måtte replanlegges og justeres litt ned. Noe som forsåvidt var greit etter et par bra uker. Neste uke kommer jeg til å redusere styrkeøkter på beina fra to til en pr uke, og heller øke fra to til tre hardeøkter/intervaller pr uke.  Noe som også passer bra med at sykkelklubben denne uken starter med felles spinningtimer på torsdager. I hovedsak er dette timer for de som skal sykle på landeveislaget, men selvfølgelig åpent for alle medlemmer av klubben. Fokuset på disse timene, såvidt jeg vet, er litt lengre intervaller med total dragtid på mellom 40-60 min og sone 3-/terskelpuls.

Over til noe helt annet så har det nå begynt å skje ting på tomta ifbm husbyggingen igjen, og jeg gleder meg til å se det nye huset reise seg. Samtidig må vi begynne og ordne huset vi bor i for salg. Endel rydding og sjauing, samt litt maling her og der. Med helger fyllt av litt jobbing, håndball- og fotballcuper, samt rittuke i Spania og vinterferie i Barcelona går tida veldig fort til påske. Det er med andre ord bare å planlegge og strukturere, slik at man får tid til det man har lyst til og det man må gjøre.

Ting skjer på tomta...

Ting skjer på tomta…