«

»

aug 06

Heit sommer…

Denne sommeren har vært altfor varm, ihvertfall med tanke på hvor mye jeg svetter på trening og ritt. Det er vel en av fordelene med lagsyklingene på landeveisrittene, tidlig start og høyere fart gir mer kjøling. Noen ritt har det da blitt i sommer og tenkte bare å rable ned noen korte oppsummeringer.

30.juni Hedmarksvidda rundt – 6.plass
Veldig spent på beina etter de to foregående helgene med Trondheim-Oslo og 3 dagers etapperittet i Trans Østerdalen. Bra trøkk på gampingen var nesten en selvfølge og ikke overraskende manglet det siste trøkket i de avgjørende kneikene når Jonas Amundsen satte inn støtet ca 15km før mål Ble derfor mye solo og siste delen og klarte å bli beste av de som ikke var med i tetgruppa og spurtet om seieren. Holdt til 6.plass totalt og klasseseier. Syklet med hardtailen med Fast Trak foran og Renegade bak.

7.juli Furusjøen rundt – 3.plass totalt og klasseseier
Furusjøen rundt byr på både norgescupritt og turritt som er Birkenseedingsritt. Med tanke på belastningen så langt i år, valgte jeg å prøve seedingsrittet for første gang i år. Stod ikke på konkurransen her heller selv om det var norgescup samme dag og sted. På start var Mr.Brunogblid Helgesen, Jonas Amundsen og flere andre sterke ryttere. Veldig varmt også denne dagen. Mye lurekjøring i starten, og mange vil bare være med så lenge som mulig uten å bidre i front. Satte bra marsjfart i første kneika fra Frydalen, og fikk skrelt av endel, men opp mot Krøkla ble det litt for hardt Jonas danset lett opp og jeg så at Helgesen klarte å komme seg opp i ryggen sammen med en annen. Jeg dannet baktroppen sammen med tre andre, og følte vi fikk syklet bra på. Da vi nærmet oss første stiparti kjente jeg meg igjen, da dette var felles fra norgescuptraseen jeg har syklet to ganger tidligere. Kom meg inn først på stien, fikk bra flyt selv om det ristet bra med hardtailen nedover den dype stien. Tittet meg etterhvert bakover og så til min overraskelse ingen der lenger. Tok i bunnen igjen en unggutt som hadde punktert, og da var det bare å gi jernet solo siste 3 mil for siste pallplassen. Oppover lia med ca 13 km igjen ser jeg en rytter nærme seg bakfra. Jeg gir det siste jeg har av trøkk og klarer å holde bra fart. Dieselen hadde kommet igang og klarte 3.plassen. Ca halvminuttet etter meg kommer rytteren bak  meg i mål, men det var jo ikke en fra seedingsrittet, men Hasund-Eid som vant norgescuprittet jeg hadde holdt unna for. Ble ekstra fornøyd når jeg så dette og at jeg i etterkant hadde distansert de bak meg med 2,5minutter på siste 15kmerne.

21.juli Valdresrittet – 10.plass
Etter en rittfri helg, litt ferie, litt ekstra mengdetrening og testing av downhill i Åre, noe jeg anbefaler flere å prøve, var det dags for å teste formen i Valdresrittet. Det hadde i mellomtiden også blitt klart at Vidar Mehl og jeg skulle sykle sammen på Offroad Valdres, så da ble målet å prøve å prikke inn en litt bedre form til det. Sikkert dumt av meg, men mye i front i starten, da det er tryggere i et par krappe svinger og ei smalere bru. Bjerkseth dro på bra i starten av stigningen før første terrengparti og fikk følge av et par, mens feltet bare kjørte jevnt hardt. Var tungt nok å holde følge ei stund men roet seg etterhvert og jeg kom inn i terrengpartiet sammen med teten. Noen foran meg ga luke til teten innover kjerreveien, men kom meg etterhvert forbi og fikk kjørt meg opp i ryggen på Vidar før vi var ute på grusen. Også i år digg å kunne være med i frontgruppa langs Syndin. Opp mot Syndinstogo ble det kjørt på hardt, klarte akkurat å være med, og det roet seg litt innover. Fikk tradisjonen tro flaske av Smører’n, og prøvde å forberede meg på stigningen mot Sonjavarden. Her ble det satt opp et ekstra gir og jeg måtte slippe. La meg ned på egen fart opp(400watt-ish)  og kjørte inn Aalrust og Omdahl før toppen. Derfra og inn følte jeg meg relativt sterk og tauet mye på de to andre. Kunne nok vært kynisk og tenkt spurt, men bra trening og ikke minst greit å ikke bli slått av de som startet fem minutter etter. Tapte spurten mot de to unggutta og ble nr 10 senior elite (12.totalt). Valgte her å kjøre fulldemperen da stiene er tørre og harde, samt bra forberedelse til Offroad Valdres helgen etter.

28.juli Offroad Valdres – DNF
Booket hytte med makker Vidar Mehl på Fagernes camping. Rimelig og helt grei standard. Etter kortere økter og hvildager tidlig i uka, sammen med 2 dager i Bø Sommarland, skulle alt være duket for oversskudd og god form. Svarven vi tok fra Gomobu og ned til Fagernes fredag tydet dessverre annerledes. Puls 30-40slag over normalen i «rolig» tempo og helt kokt etterpå. Håpet det bare var varmen og dagsformen den dagen, og startet ved friskt mot lørdags morgen. Opp første bakken satte Birklaget og Giant Saw laget marsjfarten akkurat litt over det jeg klarte den dagen. Vidar og jeg satte oss i «min» fart oppover, og Vidar tok sekken min i 10-15minutter oppover bakken uten at det hjalp. Inn på stiene og JHF Trefelling-laget samt KTM-laget kom seg opp til oss og vi kjørte samlet innover fjellet. Delvis veldig knotete krøtterstier, dype og humpete, men jeg slet veldig.

Måtte gi små luker her og der, og når vi var ute på grusveiene, så jeg jo at dette ikke var normal dagsform. Wattallene svarte ikke med puls og så kjørt som jeg etterhvert var. Ronnie var både her og der i løypa for å heie og sekundere, men jeg var helt kake når vi ankom Gomobu første gang. Tenkte 5 minutter pause med mat og drikke ville gjøre underverker og fortsatte ut fra Gomobu på tredjeplass. Ble raskt tatt igjen av de to andre lageten og ut på grusen etter skiløypa på Vaset var det bare bom stopp. Kvalm, mere slev en Bjørndalen på en dårlig dag og flimmer foran øynene. Vidar hadde nok skjønt det lenge at noe ikke var som det skulle og vi stoppet opp for å ringe rittledelsen. Vidar sa at nå var det nok. Ronnie kom til oss og fulgte meg tilbake til Gomobu etter avtale med rittledelsen, og Vidar fikk fortsette på eget ansvar, uten tellende resultat.

Etter en langsom tur opp til Gomobu var det godt å få seg litt is, cola, mat og kaffe. Ventet der og fulgte med på Vidars enorme sykling. Tok igjen lederlagene med seks minutter og ledet på det meste med 10 minutter på de. Også imponert over Odd Erlend på Birk som klarte å fullføre, så tom som han var ved andre passering på Gomobu. Grattis til enorm sykling til Vidar og ikke minst seieren til Birk Racing-laget.

Takk for enormt ritt, dugnadsånd, servering og oppvartning av rittledelse og dugnadsgjengen i Offroad Valdres. Jeg kommer garantert tilbake!! HATER DNF og BryteIL, første og forrige gang var Bukkerittet i 2013 hvor jeg punkterte tre ganger og kun hadde to slanger…

Slik det ser ut nå blir rittene fremover Kongsvegrittet, Kongerittet og Birken før Oslo-Lærdal på landeveien.