«

»

okt 10

Vellykket helg i norgescup syklokross :)

I helgen var det duket for debut i norgescup syklokross(cyclocross eller cx, kjært barn har mange navn). 35 påmeldte i elitefeltet menn senior, med mange gode navn, og jeg hadde satt meg som mål og håp om topp 20. Rittet foregår i en rundbane med blanding av sti, gress, grus, asfalt, trapper og andre hindre man må forsere. Mye av og på sykkelen og mye svinger. Er man mer enn 80% bak ledren i rittet blir man tatt ut og får ikke fullføre. Dette for å unngå at leder blir forhindret når han da eventuelt tar igjen ryttere. Så mitt andre mål var derfor å få fullføre alle runder og unngå å bli tatt ut. Etter første runde regnes det ut hvor mange runder vi skal ha, slik at vinnertid blir på ca 60 minutter.

Dro ned til Spikkestad utenfor Drammen lørdag morgen. Menn master syklet kl 11, mens vi da hadde befaring og mulgihet for gjennomsykling en halvtimes tid etter at deres heat var ferdig. Fikk sett endel av rytterne i master og hvordan de forserte og taklet ulike hindre. I gjennomsyklingen ble det raskt klart for meg at jeg ikke tok sjansen på å hoppe over en stokk med sykkelen, såkalt bunny-hopp. Valgte å hoppe av sykkelen i fart og bære den med meg over, for så å hoppe på sykkelen igjen. Taper noen sekunder pr runde, men bedre å ha helsa i behold.
14618860_10157488402650375_1323200013_oDe ti beste fra norgescup ifjor fikk seedet startplass, og så var det førstemann til mølle for resten. Kom greit ut av det og både Vidar og jeg stod i andre startrekke. Ut fra start gikk som tenkt i bra fart og feltet strekker seg med en gang. Skikkelig jobbeløype med lengre flater hvor man måtte trå skikkelig, og en hard løpebakke på gress.
14618735_10157591246855711_624682842_o 14585625_10157591244595711_68711041_oKjørte i en fart jeg trodde jeg skulle klare å holde i 60 minutter, og følte jeg klarte dette bra. På de første par rundene lå jeg på 18-19.plass, men begynte etterhvert å klatre litt. Delvis pga ryttere som fikk teknisk og delvis fordi noen hadde åpnet for hardt. Midt uti rittet hadde også en rytter trynet skikkelig over den nevnte stokken og ble etterhvert hentet av ambulanse. Alt gikk bra fikk jeg høre dagen etter.

Kunne hele tiden se ryttere foran og bak, og det er en veldig morsom og hektisk form for konkurranse. Klarte akkurat å komme meg i mål uten å bli luket ut, til 12.plass, 4.29 bak vinner Erik N. Resell fra Lillehammer CK. 186 i snittpuls og 193 i maks vitner og bra syrefest, og ikke rart man blir sliten de siste par rundene.

Etter målgang ventet en voldsom oppvartning med mye frukt og grønt, kebabrull, vårrull og et bra utvalg drikke.

Etter rittet var det bare å komme seg til hotellet. Hadde booket Vettre hotell i Asker. Rimelig og veldig bra kvalitet på rom og frokost, så det kan anbefales. Vidar skulle være på samme hotell med samboer og barna. Vi sjekket inn, skiftet og tok oss et bad i det godt varme bassenget.

Ble bra sigen etter badet, godt med noen få runder rolig svøm for muskulaturen. En liten sykkelsjekk og vask før det ble en tur på Kiwi etter noe mat og snacks. Derretter var det beina høyt på hotellrommet. Håpte på en bedring og kanskje topp ti dagen etter, siden det ikke var krav til bunny-hopp i den traseen.

Møtte opp på Svelvik i noenlunde samme tid. Fint å se de som konkurrerer i masterklassene, hisle på kjente og skravle litt. Rakk akkurat målgang til Elisbeths andre seier på to dager. Grattis!

Samme rutiner med løypebefaring og ikke minst litt passiv varming i bilen før rittstart, og vi stilte oss etterhvert opp. Enda litt kaldere idag, men slapp gudskjelov nedbør.

Ut fra start følte jeg jeg kom bra ut, med nesten samme startposisjon som dagen før. Ble etterhvert veldig tynt rett foran meg, litt usikker på hva som skjedde, og merket brått at jeg lå godt innenfor topp ti, dette ga nok et ekstra kikk. Ut på andre runde klarte jeg å tryne da forhjulet skrenset i en grusete skråning. Ble litt oppskrapninger, og tapte n 3-4 plasser på det, men ikke allverdens tid. Kastet meg på sykkelen igjen og fortsatte i samme jevne tempoet. Kunne etterhvert se Vidar litt bak meg, og skjønte han dessverre hadde hatt teknisk.

Plukket etterhvert et par plasser til og plutselig var jeg oppe på syvende plass, med en ung Rye-rytter på bakhjulet, og Westgaard  på sjetteplassen rett foran meg. Økte nok farten litt på den nest siste runden og merket at det begynte å gå tomt for krefter.
imgs7409Ved runding før siste runde passerte Vidar oss to, men han røk dessverre på en punktering  med en gang. Unggutten fra Rye dro etterhvert litt ifra og siste halve runden ble det mer å komme seg til mål. Inn til 8.plasss totalt og 4.09 bak Resell som tok dobbel.

Klarte tydeligvis å holde bra trøkk denne dagen også, med samme snittpuls på 186 og maks på 195 idag.

Ligger nå faktisk også på 8.plass i sammendraget. Neste helg er det to ritt i Arendal og Kristiansand, så det blir nok litt lang reisevei, kostnad og tid.

CX og cx-ritt er noe jeg absolutt kan anbefale flere å prøve. Helt annen sykling og konkurranseform enn mtbritt maraton og rundbane. Fart, puls, bra teknikktrening og ikke minst bra stemning.