«

»

jul 29

Superbirkebeiner 2012

Når jeg skulle gå Birkeinerrennet for første gang satte jeg meg et mål om å bli Superbirkebeiner, dvs merket på renn, løp og ritt på samme år. Dette lyktes jeg med i 2012.

Rennet var det vanskeligste for min del. Både i 2011 og i 2012 fikk jeg streptokokker uken før rennet, og gikk på penicillin. I samråd med lege, kuttet jeg ut kuren to dager før den var fullført, slik at jeg fikk en dag uten penicillin før jeg gikk rennet. Var ikke helt i 100, men klarte målet mitt om merket også på ski, tiden ble 3.34.42, 7 minutter innenfor merkekravet.

Rittet er det som hele tiden har gått på skinner, og sett fra mitt utgangspunkt er og var nok sykling den grenen jeg har og hadde noen form for potensiale. Ihvertfall potensiale innenfor mine rammer og mål. 26ern er byttet ut med 29r, en Hard Rocx Circo Volante Team SL. For rittet utstyrt med stiv gaffel og slangeløst med Bontrager 29-0 hadde den en vekt på ca 8,4 kg. Rittet i 2012 var for min del første Birkebeinerritt uten regn, og jammen hadde jeg ikke klart å prikke formen og en god dag for kropp og sykkel. Hang med teten forbi Skramstad og ned mot Djuposet strakk feltet seg på ei lang rekke. Såpass løst at det er farlig å sykle forbi. Holdt jevn fart gjennom terrenget og på vei ut av terrenget så jeg kun fire mann et stykke foran meg på veien, og ingen bak. Tok et magadrag og tråkket meg inn i gruppa. Derfra og inn samarbeidet vi hele veien. På Storåsen, skjønte jeg at vi kom til å komme i mål på ca 3 timer. Tok igjen gruppe etter gruppe og syklet sammen helt inn til mål. Her hadde mange hengt seg på oss, og vi var vel 40-50 mann inn til mål. Morsomt å takke hverandre for samarbeidet vel i mål. Tiden ble 3.00.40, sure 41 sek unna 2-tallet..kanskje i 2013?

Prøver å løpe en dag i uka for å holde beina igang under sykkelsesongen. Etter rittet blir det nesten kun løping i fire uker. Følte meg greit forberedt til løpet. Ny trasee av året, og kanskje også en trasee som beholdes lenge. Starten i den kuperte skiløypa fra OL i 94 er hard, så jeg åpnet kontrollert. Ned mot Mesnavatnet, får jeg som året før hold/sting, som gjør at jeg må gå et godt stykke. Passet bra å gå gjennom drikkestasjonen i det minste 🙂 Fikk opp god fart videre, og hadde god kontroll på merket. Tiden ble 1.32.45, ca 10 min foran merkekravet.