«

»

apr 05

Terrengtrening med RGSK i Slettestrand

Fredag 27.mars var det dags for avreise til Danmark og Feriecenter Slettestrand sammen med RGSK. Vi var tilsammen 14 personer i tre biler som reiste nedover. Øystein Skoglund hadde booket Stena Line fra Oslo til Fredrikshavn fredag ettermiddag med lugar, middag og frokost.

Ankom Slettestrand før kl 10 på morgenen, spiste frokost, lempet ut alle 14 sykler av den nye kapellhengeren til klubben, og gjorde oss klare for første økt. Antrukket med lange armer og bein, super og vindvest var vi klare. Stiene svarte til forventningene, for noen flytstier.. Kjørte forholdsvis lett økt på ca to timer, og planen var en litt kortere økt på ettermiddagen. Bak i hodet surret tankene omkring rittet jeg hadde meldt meg på allerede i morgen, Påskeløbet.

Første natten sov alle 14 i samme leilighet med 5 ekstra madrasser på stua var dette null stress. Mye vind på morgenen. Varmet opp i en halvtime med noen små spurter, og gruet meg til den litt spesielle starten med første 200m i den løse sanden på stranden, før det går rett inn på fortau og singeltrack.Vitkig å komme bra ut, og følte jeg hadde funnet en grei startposisjon. Vel borte ved fortauet var det allikevel skremmende mange foran meg, sikkert 50-60 stk. Kjørte det jeg klarte og passerte mange på fortauet og der det var mulig innover. Ble forhindret av tre velt i løpet av de første 3-4 km, men prøvde å fokusere på å kjøre jevnt og trutt.

Med 90% singeltracks så er det vanskelig å ikke bli forhindret av ryttere foran seg. Litt køsykling blir det før det får satt seg når man har dårlig start, og da er det ikke lett å ta igjen noe. Lite hjalp det når jeg for første gang på klarte å miste kjedet foran på XX1. Under giring i slag nedover, lett teknisk, bare spratt det av. Måtte da slippe forbi 3-4 stk som lå på hjul. I tillegg merket jeg at jeg var dårligere teknisk enn de rundt meg, men kjørte fra og tok inn folk i de lettere tekniske partiene.
Påskeløbet 2015
Mot slutten var det morsomt at de andre fra RGSK stod forskjellige steder og filmet og heiet. Følte jeg klarte å presse ut det jeg hadde. Ingen stor fart med føltes som en dieselmotor, og kunne nok ha kjørt lengre på samme fart. Hadde god luke til 3 ryttere inn mot mål, men i siste gjørmehull klarte jeg å skli og tryne inn i et kjerr. I fallet klarte jeg også å treffe styret med halsen. Kastet meg forfjamset på sykkelen og tro det jeg klarte siste 100m på gresset, og klarte akkurat å holde de bak meg. Inn til 18.plass av ca 220 deltagere, sluttid på 1.12.04, snittpuls på 187 og maks på 197. Puls som rundbane fra ifjor omtrent 🙂
Med leilighet rett ved siden av var det kort vei til dusjen. DIGG! Gikk så ut for å få se hvordan det gikk med juniorene som skulle sykle og få meg noe mat. På fortauet ble jeg stoppet av ei dame fra Soon CK som lurte på hva jeg hadde gjort med halsen. Hun syntes jeg burde stripse såret, som jeg da hadde fått av styret, hadde ikke helt sett at det var så mye men… Det var vondt og ømt å svelge et par dager etterpå også, så strupen fikk seg nok en smell.

Resten av oppholdet ble det enda flere fine stiturer, og når regnet også holdt seg til kveld og natt, kunne vi ikke klage på vær og forhold.

Hjem tok vi Hirtshals-Larvik, hvor Øystein hadde booket oss på lunsjbuffè. Sett i etterkant burde man ha et lengre opphold når man først bruker over to dager på reise.

Takk for en fin tur med RGSK, juniorene og deres trenere.