«

»

mar 15

Høst- og vintertrening (del 2) – tre på rad

Rundet av 2016 med en god mengdebolk i romjula, men skulle allerede torsdag etter nyttår på en treningssamling i Alicante med mer mengde på menyen. Tok derfor to kjappe harde intervaller etter hverandre tirsdag og onsdag, med en lett restitusjonsøkt på Toten Treningssenter før avreise.

De fire hele dagene på Alicante fylte vi med lange gode turer med innlagte lunsjstopper. Snittet på seks timer og 16 mil pr dag. Godt med varme. Mer om turene kan du lese i dette innlegget: Kickstart på 2017 – mengdebolk og reisebrev

 

Lunsj hos Kjell Storerud, se http://alicantebikehire.com

På Alicante prøvde jeg å sette opp en mer detaljert ukeplan frem til sesongstart i begynnelsen av mai. Martin Olsen, tidligere Joker-syklist, skulle begynne som sykkeltrener på NTG Lillehammer ved siden av studiene på NIH, og sa seg villig til å bidra med økter og innspill til treningen utover våren. Moro og inspirerende med nye impulser i opplegg, bolking og type økter.

Standarden i høst og tidligere vintre har jo vært to intervaller, to styrkeøkter og resten rolig, og da har intervallene gjerne vært lange 8-20 minutter under terskel, gjerne kalt sweetspot. Det nye nå var å dele opp ukene i harde, medium, lette og mengde. De harde ukene skulle da være TRE harde intervaller tre dager etter hverandre med tid over terskel. Da økter som beskrevet i slutten av forrige innlegg. 30/15, 45/15 og 70/20, hvor intensiteten på dragene varierer mellom 110-125% av ftp.

En liten forkjølelse i begynnelsen av februar satte en stopper for den første planlagte harde uka, men i midten av februar var det dags. Veldig motivert for å prøve nye ting og kjørte på med 30/15 mandag og tirsdag. Beina var merkelig nok ikke helt ødelagte, og var ekstra spent når jeg på den tredje dag økte til 45/15. Jammen gikk ikke den også, dog bare akkurat så jeg klarte å gjennomføre. Deretter tre dager med rolig sykling og styrke, før uka ble avsluttet med hard intervalløkt ute bestående av 6x6min terskel (350-360w) og avsluttet med 2x3min(400-410w) godt over terskel. Liker å tyne kroppen og utfordringer, så dette ga mersmak.

Det vanskelige med slike uker for meg, er den påfølgende uken hvor man må roe ned intensitet og mengde for å absorbere treningen. Passet da bra å samle litt overskudd til uoffisielt NM i fatbike helgen etter på Lygna. Endte med 5.plass og innlegget kan du lese her: Tjukkas-NM

Uken etter var det klart for noe jeg liker ekstra godt, mengdeuke med masse trening. Hege skulle ta med unga til Danmark tre dager, så da var det bare å fylle ettermiddagene etter jobb med sykling. Med fire langturer på over fem timer, to langturer på ski og noe styrke, klarte jeg å samle 31 timer på åtte dager. Da var også kroppen og beina bra slitne og er vel første gang jeg virkelig har følt at en lett uke har vært veldig greit etterpå 🙂

Nå er overskuddet på plass igjen i bein og hode, og klar for en ny hard uke neste uke. Deretter er det klart for en mengdebolk med fem dager på Mallorca etterfulgt av en tur med folk fra sykkelklubben til Slettestrand i Danmark. På Mallorca blir fokus timer og mil på landeveien, mens det i Danmark blir teknikk og terrengsykling på knallfine håndbygde stier.

Vårplanen jeg satte opp ser da slik ut:
Om dette er veien til Rom vites ikke, men jeg storkoser meg ihvertfall på sykkelen og gleder meg til sesongen starter.