«

»

apr 18

Snart sesongstart

Etter to veldig bra treningsturer utenlands, en på Mallorca med mengde på landeveien, og en på Slettestrand Feriecenter i Danmark, med fokus på teknikk og stisykling, håper jeg å ha lagt et godt grunnlag før sesongstart om litt over to uker.

Tradisjonen tro braker det løs med bratte kneiker på Helgøyatråkket 6.mai.  En trasee nesten fri for asfalt, fine stier, MASSE høydemeter og syre som tyter ut av øra.

Nå er det bare å vente på at den siste krampetrekningen av vinter slipper taket slik at varmen slipper til og man kan sykle gode kvalitetsøkter uten flere lag med klær.

Mallorca
For tredje året på rad var jeg på Mallorca med Geir Nysveen for å samle timer og mil på landeveien. Nå hadde vi også fått med oss en gamp med tempobøyle, Vidar Kvernvold. I tillegg var klubbkompis Martin Røste Omdahl og endel andre kjente med på flere av turene. IStort sett fint vær, et par av turene ble endret underveis pga regn i fjellene, men mange lange og fine turer. Det ble seks sykkeløkter, 36 timer på setet og nesten 1000 km. Med pakka lår, sår skrukker, buffèstinn mage og sykkelskille var det godt å komme hjem til familie og senga mi.


Takk for turen karer!

Samling på Slettestrand Feriecenter
Etter tre netter i senga mi var det dags for avreise til Slettestrand feriecenter og terrengsykkelsamling. Store kontraster fra solfylte dager på asfalten til vindfulle Danmark og knallfine tekniske stier/singeltracks. Mange fine økter med Vidar og juniora i klubben. Kjempebra opplegg treningsmessig og sosialt, og ikke minst Påskeløbet palmesøndagen.


Etter så mange timer på Mallorca, hadde jeg ikke store forhåpninger til rittet, annet enn at det kom til å bli ei knallgod økt med masse syre og tekniske utfordringer. Endte til slutt på en 18.plass av de litt over 200 startende. Taper endel på grunn av min dårlige teknikk og at jeg må av sykkelen et par steder, men uansett veldig fornøyd med at beina var litt bedre enn jeg hadde trodd dagen i forveien.

Fikk også testet ut nye superlette karbonbriler fra Spiuk med fotokromatiske glass. Det vil si at glassene endrer farge etter lysforhold. Disse fungerte helt suverent og endret seg raskt nok når det går inn og ut av skogspartier. Brillene heter Arqus Lumiris Carbon.

Takk for turen og opplegget til dere alle, spesielt Tore og Wegar som stod for organiseringen.