»

aug 17

Åsathlon 2011 – Sprint Triathlon Skumsjøen 16.aug

De siste dagene har det regnet mye, og dagen idag var intet unntak. Det var duket for en våt debut på sprint triathlon, med Åsathlon 2011 på Skumsjøen (Gjøvik). Denne bestod av 750 m svømming i Skumsjøen, ca 21 km terrengsykling på grusvei og litt asfalt, og avluttet med ca 5 km terreng- og grusveiløping.

Med kun svømming fra skolen, var jeg veldig spent på spesielt åpningsøvelsen. Hadde for anledningen vært så heldig å få låne en eldre, godt brukt, men veldig behagelig våtdrakt av Jan Olav Endrerud (primus motor for Åsathlon). Det var bare 16 grader i vannet, så jeg var veldig glad jeg hadde våtdrakten.

Svømmingen gikk over all forventning, og lå som nr 4-6, side om side med klubbkamerat Vidar Hjelmen stort sett hele veien. Fra siste bøye og inn til land fikk jeg noen meter ledelse. Gikk opp av vannet på tiden 14:14, og lå da som nr 4.
Løp bort til skifteområdet, og klønet veldig med å få på startnr. På vei ut med sykkelen måtte jeg snu, da jeg hadde glemt briller og ikke minst hjelm 🙂

Kom meg ut på sykkelen til slutt, og åpnet nok litt hardt. Allerede etter ca 3-4 km tok jeg igjen Jan Olav, men merket den tunge «sveumsbakken» i låra. Tråkket jevnt og trutt videre, og fikk diverse og varierende tilbakemeldinger om plassering av løypemannskapet. På vei ned mot pukkverket tok jeg igjen Øyvind Lien, og klarte å øke luken til han på asfaltstrekket opp til skifting.

Etter ulike tilbakemeldinger var jeg ikke sikker på plasseringen, og ble veldig overrasket over beskjeden om at jeg var nr.2 etter syklingen, med bare bronsemedaljevinner fra årets Norseman, Tom Remman, foran meg. Mens jeg tok på meg sokker og joggesko, kom Geir Thune og Vidar Hjelmen inn i skifteområdet, før jeg la ut på løpeturen. Ble tatt igjen av Geir ca 2 km oppå toppen av en bakke i terrenget. Klarte å holde avstand til han til vi kom ut på grusveien mot Sveumskrysset. Derfra går det bratt nedover, og jeg fikk plutselig skikkelig hold og knøyt meg i smerter. Klarte såvidt å jogge rolig ned, og smertene var store. Prøvde det gode gamle trikset med en stein i hver hånd, uten at det virket å hjelpe. Nede på grusveien, med bare noen hundre meter til mål, ble jeg passert av Øyvind Hasli. Jeg klarte ikke å holde farten hans med holdet jeg hadde pådratt meg, og skjønte at jeg måtte ta til takke med en gledelig, og veldig overraskende 4.plass. 🙂

Vinner, Tom Remman, hadde visstnok løpt noe feil, men tross 10 min tillegg i tiden, ble det en soleklar seier. Gratulerer.

Åsathlon på Facebook

Resultatliste: