«

»

aug 21

Siste test før Birken – Raufosskogen MTB 2011

Idag var det klart for siste test før Birkebeinerrittet, med tradisjonen tro, Raufosskogen MTB. Dette er et hardt ritt med mye grusbakker, og sommerens og de siste dagers regn lot seg merke i terrengpartiene.

105 startende 🙂

Fikk en litt dårlig og urutinert start, hvor jeg klarte å bli presset ut i grøfta rett etter at masterbilen hadde kjørt sin vei. Kan ikke klandre andre enn seg selv for å ligge ytterst. Dette gjorde at jeg virkelig måtte trå til fra start og forsøke å holde høy fart. Opp bakken fra pukkverket forsøkte jeg å holde jevn og høy fart, og jeg lyktes med å ta igjen Olav Sveum og en annen rytter akkurat på toppen.

Nedover mot Ræviholen, tok vi igjen Tor Atle Fuglerud, som hadde vært uheldig og punktert. Hans Ivar Festad var gentleman og byttet bakhjul med Fuggeln. Vi var da 5 mann som syklet mye sammen innover Vesterås. Fuggeln syntes nok det gikk vel sakte og satte inn et rykk, som bare Mathias Rolid Aas klarte å følge. Imponerende av en 15-åring!

Inn i terrengpartiet var det da Øyvind Hasli, Olav Sveum og jeg som syklet sammen. Inn ved høyspentlinja visste jeg det var veldig bløtt og noen skikkelig fallgruver. Olav og jeg tryna, men jeg løp forbi og fikk en luke. Måtte se meg tilbake mange ganger, men klarte å øke avstanden til begge to inn mot mål. I lysløypa ved stadion fikk jeg også se ryggen på Mathias igjen, og forsøkte å ta han igjen. Endte til slutt fire sekunder bak Mathias i mål.

Først Mathias Rolid Aas og meg selv bak der

Dette resulterte i 4.plass i klassen M30-34 og 15.plass totalt 105 fullførende deltagere. Må si meg fornøyd med det med så mange kjente og gode navn foran meg på lista. Resultatlista finner dere her: http://timing.quick.no/index.php?page=Resultater&Event=169

I mål

Birken neste 🙂