«

»

nov 05

Cyclocross :)

I en periode med «barmarkstrening» med rulleski, elghufs og langturer på beina, var det tid for å ta frem terrengsykkelen igjen. Vidar Mehl og Ole Eikeseth hadde nok en gang gått i spissen for å arrangere et cyclocrossritt på Gjøvik. Det forrige rittet var på Øverby 12.oktober. Da ble det dårlig oppmøte med kun syv deltagere. Uavhengig av dette ble det en knallhard treningsøkt med hopping, løping med sykkel opp trapper og over hindere, og totalt en 5.plass. Mer om dette første rittet kan dere lese på www.gjovikidrett.com og bilder kan dere se på www.amokfoto.com.

Med litt mer publisering, invites på facebook og mye snakk i sykkelmiljøet, var håpet at det skulle bli et like bra ritt med enda bedre deltagelse idag, og det ble det 🙂 14 deltagere møtte opp i tåkehavet på Eiktunet. Etter gjennomkjøring av løypa, skjønte jeg at dette ble enda tyngre og glattere enn forrige gang.

Starten gikk, og jeg tok det litt rolig til å begynne med. Greit å unngå kræsj og uhell i starten. Fikk etterhvert tråkket meg oppover og tok igjen Matthias og Hans Ivar, som jeg håpet å sykle lenge sammen med. Dessverre ble det bare en runde eller to før de fikk tekniske problemer i tur og orden. Da var det bare å bite tenna sammen og prøve å holde trøkket oppe. Så ryggen til Vidar hele veien og midtveis nærmet jeg meg noe. Med kun fire sykkeløkter siden Birken, og forrige økt var Cyclocrossrittet på Øverby, ble beina veldig stive og tunge. Klarte etterhvert å ta igjen Ole, da han hadde veldig glatte dekk på sin CX-sykkel.
Kom i mål på 5.plass, på ca 47.55, etter 12 runder i løypa og snittpuls på 188/89%. Var med dette ca 3 min bak Tor Atle som vant, foran Jan Olav og Martin, med Vidar på fjerde.

Bjørn Erik hadde uhell og måtte bryte etter et fall. Martin hadde også et fall på en veldig glatt bro, som medførte et blodig kutt i kneet (les mer her).

Garminlogg kan sees her.

Bilder på www.amokfoto.com og det kommer video fra rittet på www.gjovikidrett.com