«

»

mai 23

NC#2 Montebellorittet

Med rittstart kl 09.30 lørdag morgen, var Hege lite lysten på at jeg skulle stå opp og vekke unga før kl 06.00. Var ikke vond å be om å bestille et hotellrom i Drammen. Benyttet muligheten til å være på plass tidlig, så jeg reiste innover fredag morgen og jobbet fra Skøyen. Fint med fleksibel arbeidstid og flere steder man kan jobbe fra.

Avtalte fredag kveld å samkjøre fra Drammen til Sande med Janne Sogn slik at vi var fleksible når vi skulle hjem. Lørdag morgen var det knallblå himmel og god temperatur. Vi var fremme i Sande halvannen time før start. Kunne da ta det med ro, ordne det praktiske, skravle med kjente og ikke minst få gått tilstrekkelige på do 🙂 Måtte i dag sykle med gammer’n, da RS-1 gaffelen til den nye har vært på service/garantireperasjon. Varmet opp ved å sykle noen små fartsøkninger oppover den første bakken, og rullet frem til start i god tid. Merket det var varmt, så idag ble det kort/kort og ingen super eller trøye under, DIGG!

Starten gikk og jeg satt ca midt i feltet. Følte det gikk «rolig» ut fra start, og satt med teten de første seks km’erne.Da ble farten gradvis økt i takt med pulsen min, og feltet sprakk bra opp. Over toppen var jeg fornøyd over at det ikke var lengre frem til teten og lå i en god gruppe over toppen. Hadde nok med å henge med på halen første tiden, men våknet til etterhvert. La også plutselig merke til at Jørn Andor lå i samme gruppe som meg, morsomt. Da visste jeg at det kunne gå an å kjøre noenlunde jevnt.
17979854106_0f77c8bb95_oinnover grusen gikk det fort synes jeg, og ikke minst moro. Kom etterhvert over i terrengpartiene, og ble litt overrasket over hvor grovt og hvor mye skarpe steiner det var. Glad jeg hadde på forsterkede dekk, også på dette rittet Specialized Fast Trak 2.2 Control foran og Renegade 2.3 Control bak. Samtidig overrasket over de «to» gåartiene, hvor det var trælsomt å sykle opp i rittmodus ihvertfall. Gruppa sprakk noe opp, men inn mot Konnerud syklet jeg fortsatt sammen med Jørn, og kunne se Kjell Karlsen der fremme. Vi syklet jevnt og tok igjen Karlsen i starten av rundbane traseen. I en liten brakk knekker skulle jeg gire til lettere gir, men da «låste» bakveksleren seg mot kassetten, og jeg måtte av sykkelen for å løsne dette. Da mistet jeg samtidig ryggen til de to foran. Rundbanetraseen på Konnoerud var morsom, men kunne vært skiltet betraktelig bedre. Litt overraskende brå svinger og noen dropp og høl gudskjelov hadde stor nok fart over 🙂 Prøvde å jage de to for å komme innpå igjen utpå veien, men da pakka det seg bra i lårene. Så etterhvert at luka ble større.
17823133678_ba27cf1864_oDe siste tre milene ble en kamp mot seg selv om å holde fokus og tempo, og prøve å unngå at så mange kom opp og forbi. Dette følte jeg jeg klarte noenlunde, og ser i etterkant at jeg rundet ved Konnerud som nr 33 og var i mål som nr 29. I etterkant er dette justert til 27.plass, da de to jeg syklet med over mål ble disket pga noe krøll dessverre. Av de 67 startende i menn elite var det 50 som fullførte.

Totaltsett veldig fornøyd med kroppen, beina og at avstanden opp til teten og de «gode» var betraktelig kortere idag. Snittpuls på 183/85% og sluttid på 2.55 er innafor. Bein og kropp er slitne nå 🙂