«

»

mai 31

Einarittet 2015

Da var Einarittet 2015 historie. Et ritt preget av tunge sure bein og mye gjørme. Troppet opp på vestsida av Einafjorden med to rittklare gutter i baksetet og kona mer ivrig og nervøs enn meg selv. Hadde planer om å sykle med Fast Trak 2.2 Control både foran og bak etter de siste dagers nedbør, men siden jeg ikke stolte på at bakdekket var tett, så valgte jeg et annet bakhjul med Renegade 2.2 Control istedet. Ikke helt optimalt, men bedre enn å måtte stoppe for etterfylling av luft.

En time før hovedrittet startet, var det barna som skulle teste konkurranseinstinkene og sykkelferdighetene. En fin liten trasee i skiløype, på grusvei og litt asfalt. Eskil var ivrig før start, fightet bra og var veldig stolt over andreplass. Magnus tar det meste veldig bedagelig og tar det som en tur. Veldig fornøyde i mål med gjørmeflekker, og saft, is og premie som ventet.

Klokken 12 gikk starten for oss som skulle sykle hovedrittet. Endel sterke navn dukket opp og det skulle blir kjørt mer enn hardt nok. Ut fra start var Nordskar offensiv, og dum som jeg var prøvde jeg å tette luka. Bortkastede krefter, da alle ble samlet før vi svingte av asfalten. Oppover grusen i «startsløyfa» strekte feltet seg bra og innover terrenget stakk Nordskar og fikk med seg klubbkamerat Eid. Vi bak prøvde å tette luka men det ble mye rykk og napp sykling, og ingen god rulle eller samkjøring følte jeg. Med en gang jeg skulle ta en føring, stivnet beina. Det var lite krutt, og beina ble sure selv om pulsen ikke var høy. Det ble derfor bare å kjøre på i det tempoet man følte man klarte. Inn i terrenget strakk feltet seg litt og Karlsen og to blad Lierhagen seg litt ifra. Hoppet av og løp i deverste gjørmehullene, og hadde ingen uhell tross grisete forhold.

Opp mot Høgkorset var det bare å holde eget tempo. Fikk da følge av Amdahl, som hadde en liten tur på nesten fem timer i Terrengsykkelrittet i beina. Så hele tiden folk foran oss, men det var umulig å få beina til å gi mer. Kjørte kontrollert nedover og prøvde å holde jevn fart bortover og oppover. Ingen endringer i plasseringene til mål, og ble nr. 5 i menn elite, og 6 totalt.

Ser i etterkant at jeg har hatt veldig lav snitt- og makspuls, samt lite puls i høye soner, med kun litt over seks minutter sone 4. Dette er ikke veldig overraskende med tanke på treningen jeg har gjort denne uken med tre 3-timersturer, en intervall og en styrkeøkt. Får holde trykket litt til før jeg prøver å slippe opp før Trans Østerdalen 19-21.juni.

Fin artikkel med bilder i Totens Blad eller Totens-Blad-2015-06-03