«

»

jun 06

Raumerrittet – Gjørmerittet 2015

Etter mye regn i natt og morgentimene, men med meldt oppholdsvær under rittet, var det duket for et grisete og tungt Raumerrittet. Klubbkompis Ola Furuseth slengte seg også med i elite i siste liten, og satt på innover. Alltid ålreit og sosialt med samkjøring.

Etter forrige helgs tunge bein på Einarittet, prøvde jeg å ta det litt penere i uka, og håpet dette skulle gi utslag i bedre bein idag. Parkering, logistikk og arena var som vanlig veldig bra, men lett yr satte en demper for stemningen i bilen og oppvarming var lite fristende. En del kjente og skravlings før start hører med, gjensyn med gutta fra Rena, Nermoen og andre blide likesinnede.
11252636_918713918202660_3595284991475256516_oUt fra start gikk det som vanlig i litt varierende fart på de to første milene med asfalt. Fokuserte på å ligge greit plassert som nr 10-15 uten å bruke noe særlig krefter. Visste at bakken opp fra Ås gård tok sitt, 5 km med 6% stigning i snitt. Fikk i meg en gel og bra med drikke siste biten på asfalt og lå greit plassert inn på grusen. La meg bak Hedmarksgutta, og fokuserte på å kjøre så jevnt som mulig. På tross av tåke og våt grus perset jeg opp bakken og hadde jevnt veldig høy puls, 192 i snittpuls og 197 i maks ser jeg etterpå.

Over toppen klarte jeg å henge med Lierhagen, Thomas Morgan Knutsen og en 4-5 andre. Beina føltes ganske kjapt greie på tross av høy puls opp bakken. Vi prøvde etter beste evne å kjøre rulle innover, og det gikk jevnt og det var også noen regnskurer. Ikke lett å se noe der man ligger og kjører rulle. Inn i første terrengparti var det bare å prøve å holde følge, så nesten ingenting pga møkk, tåke og høy luftfuktighet. Fikk nappet av brillene etter dette og heller kjøre med såre øyer, som fortsatt er fulle av grus og dritt…

Klarte akkurat å være med etter terrengpartiet og det gikk fort etterpå. Knutsen og Lierhagen tro til når de var i front og det ble av og til luker her og der som måtte tettes. Merket etterhvert kjøret bra, og inn i neste terrengparti var det bare å prøve å holde seg på sykkelen. Der var det gjørme oppetter øra, og i det bratteste løp alle. Hadde fortsatt kontakt med gjengen, men når vi skulle sykle siste halvdel av partiet ble det dessverre luke pga slitne bein, litt knot og forhindringer av mange folk vi tok igjen som hadde startet tidligere på dagen.

Ut av dette partiet fikk jeg heng på en rytter fra Drøbak som kjørte sinnsykt på flatene. Sleit med å henge på hjulet, men han ventet en gang i håp om at vi kunne samarbeide, og jeg  beit meg fast så godt jeg kunne. Holdt følge inn og gjennom siste terrengparti. Her ble det mye sikksak pga mye folk, men kom igjennom uten å være av sykkelen. Det må sies å være flaks at man ikke tryner eller slår seg under disse forholdene…

Ut på grusen igjen og Drøbak-rytteren tråkker voldsomt, og jeg må slippe. Herfra og inn ble det en kamp mot huggu og vinden. Holde trøkket for ikke å bli tatt igjen av noen. Klarte dette og kom inn til en 9.plass totalt og 3.plass i M35-39 på tiden 2.43.05, 7.42 bak vinneren Greg Saw og bare litt over to minutter bak fjerdeplassen.
11402357_918729364867782_5692611684757199700_o