«

»

jun 03

Yess – første seier :)

Da var det dags for ny runde med Mjøsa terrengsykkelcup, denne gangen på Ottestad. Reiste over med hele gjengen, gutta skulle også sykle. Sol, skyfritt og lite vind gjorde at det var veldig varmt idag også.

Oppvarmingen startet med en runde med gutta i deres løype. Magnus skulle ha en runde, mens Eskil skulle ha to. Deretter tok jeg en runde i den lange løypa, med Stian Iuell, som de eldre skulle sykle to runder. Fint morsom løype med singeltrack i et par skogpartier. Tre steder hvor det var mulgihet for å velge chickenrun eller «utfordringene». Bestemte meg for at jeg skulle være kylling på første utfordring, da jeg følte man fort kunne være uheldig å kræsje i et tre i bunn av «hølet». Ellers valgte jeg å hoppe av sykkelen og løpe over den smale brua ned mot runding, da det ikke var plass til styret mellom rekkverkene.

Rakk akkurat tilbake til start før Eskil og Magnus skulle starte. Ivrige og blide. Syklet ned til ca midt i løypa deres og fulgte Magnus siste delen. Moro å se at minstemann ser litt frem og velger linjer som unngår de værste røttene og prøver å gi gass. Blid gutt i mål, tannlaus og skranten 🙂
20160602_180441_resized13383356_10154149966875505_1652036667_oVed start var vi samlet mange, 15-16 åringer og opp til seniorer. Strikkmotorene til unggutta var strammet bra opp før start, og det er helt vilt for en startfart de har. Trøkket på jevnt og holdt meg på halen. Ut av asfalten  og over på grus langs jordet med 5 gule «oilers» foran meg, tok yttern og tro forbi for å komme først inn på stien. Singletrack og liker å ha god sikt i foran meg, og prøvde å trø jevnt hardt. Det sprakk opp bak meg og vi satt til slutt igjen tre mann, Sander Baksjøberget, Joakim Vika og meg. Jeg tauet rundt i barskogen, ble ikke stiv og følte jeg hadde grei flyt. Klarte å beholde ledelsen selv med chickenrun og tauet inn ved runding. Roet litt på asfalten, og tenkte kanskje noen andre ville dra, men ingen kom frem. Kjørte kontrollert videre og inn på stien igjen.

Vika kjørte pluss-sykkel, med sykkel med litt tykkere dekk (3.0ish) men ikke fatbike, da han hadde defekt demper på den andre. Dette gjorde sitt til at det gikk fort nok for han i de lettere partiene. På sti er denne sykkelen vel så bra vil jeg tro, med mye bedre grep og flyt.

Ved chickenrun på andre runde snek Sander seg foran meg, vanskelig å komme forbi igjen med en gang. Merket det var lettere å ligge bak og ikke bli stresset av de bak, men kom meg i front igjen ved neste kjerrevei. Derfra og inn tauet jeg, og etterhvert ble det luke til Sander. Joakim fulgte hakk i hæl, visste jeg hadde en fordel i spurten og inn på asfalten mot mål var det bare å låse demperne og gi gass. YESS!!
13322109_10154148882040505_4765952390280559282_nIkke store rittet, men seier er seier for meg. Ekstra moro å ligge i front hele veien. Følte jeg klarte å holde jevnt trøkk hele veien uten å bli stiv, og ble helt ødelagt av innspurten 🙂 Jevnt høy pulskurve fra start til mål med 188 i snittpuls og 200 over mållinja.
Screenshot_20160603-075242Syklet forøvrig på fulldemperen fra Hardrocx med Gutua29 fra Rojan Rundfahrt satt opp med Fast Trak slangeløst. Helt suveren sykkel og hjulene gjør dekkene brede og fine i terrenget. STOR takk til Kalle og Torshov Sport Gjøvik for hjelp med mekking 🙂

Da er det bare å ta en restitusjonssvarv fredag og gjøre klar for Fløyterittet  på Dokka lørdag.